Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 21:49

Εξόρμηση Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Σιδηρόκαστρο

Εξόρμηση Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Σιδηρόκαστρο

 

Στο Σιδηρόκαστρο θα εξορμήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια ευχάριστη πεζοπορία προς τον λόφο Κάστρο, σε υψόμετρο περίπου 650 μέτρων, μέσα από δάσος γεμάτο πουρνάρια, σφενδάμια και κουμαριές.

"Στο υπέροχο Σιδηρόκαστρο, γνωστό και ως «χωριό των αγαλμάτων» λόγω του γλύπτη Κώστα Γεωργακά, ο οποίος μετά τον θάνατό του δώρισε πλήθος από τα δημιουργήματά του στη γενέτειρά του, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε εκτός από τα γλυπτά, τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νικολάου, χτισμένο το 1912, και τον Ασφένδαμο του Κολοκοτρώνη, στη σκιά του οποίου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, «ξεπέζεψε και ξαπόστασε και λημέριασε» ο Κολοκοτρώνης με τα παλικάρια του το 1806, ο οποίος πλέον έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού", τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα.

Μετά την πεζοπορία και την περιήγηση στο χωριό, θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Καλού Νερού. Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή στις 7:30 π.μ. από τα γραφεία του συλλόγου. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 (εύκολη, ενδείκνυται για αρχάριους) και οι ώρες πορείας: 3 +/-. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 69740315 (Γιάννης Κουτσικέας).