Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 16:16

Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης στο αγρόκτημα "Φοίφα"

Γράφτηκε από την
Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης στο αγρόκτημα "Φοίφα"

Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης με θέμα "Καλλιεργούμε το κεφίρ μας, ζυμώνουμε το ψωμί μας" θα γίνει αυτό το Σάββατο στο αγρόκτημα "Φοίφα". 

Η προέλευση του κεφίρ επισημαίνεται στα καυκάσια βουνά, πολλούς αιώνες πριν, όπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Το "ζωντανό" αυτό ποτό είναι ένα σύνθετο συμβιωτικό μίγμα μικροοργανισμών, παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο κ.α.), αλλά και μέσα στο νερό, με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων (προβιοτικών) που στην όψη μοιάζουν με κουνουπίδι. Θα μοιραστούμε μαζί σας τον τρόπο παρασκευής του σπιτικού σας ευεργετικού προβιοτικού. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χαριστεί σπόρος κεφίρ της προτίμησής τους.

Ταυτόχρονα, οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της ζύμωσης, των παιχνιδιών που κάνει η σπιτική μαγιά και το προζύμι, δημιουργώντας τα δικά τους ζυμωτά ψωμάκια. Οσοι θέλουν να αποκτήσουν σπόρο κεφίρ, καλό είναι να φέρουν μαζί τους ένα γυάλινο  δοχείο για την μεταφορά του.

Για πληροφορίες και εγγραφές: farmafifa@gmail.com, 27210 22505. Το κόστος του εργαστηρίου για παιδί με το συνοδό του είναι 5 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρεται καφές και βιολογικά αφεψήματα, φυσικός  χυμός πορτοκάλι, δεκατιανό έκπληξη. Καλύπτονται έτσι τα έξοδα υλικών του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται η διατήρηση της ανοιχτής τράπεζας σπόρων του Αγροκτήματός και το εκπαιδευτικό του έργο. 

 

 


NEWSLETTER