Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 07:53

Επιτυχημένη Πολυθεματική Νεφρολογική Διημερίδα στο Καλό Νερό

Επιτυχημένη Πολυθεματική Νεφρολογική Διημερίδα στο Καλό Νερό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η Πολυθεματική Νεφρολογική Διημερίδα που διοργάνωσε η Νεφρολογική Κλινική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με το Ακτινολογικό, Παιδιατρικό και Χειρουργικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας στο ξενοδοχείο "Νatura club" στο Καλό Νερό, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων του ιατρικού και μη προσωπικού αλλά και της ενημέρωσης του κοινού, συνεχίζοντας έτσι την πολύ σημαντική προσφορά που έχει η συγκεκριμένη μονάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Στην διημερίδα αναφορές έγιναν στην οστεοπόρωση, σε νεφρολογικά, παιδιατρικά και χειρουργικά θέματα, ενώ υπήρξε και κλινικό φροντιστήριο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στις μαζικές καταστροφές.

Με την έναρξή της, η Αγγελική Ζέρβα, συντονίστρια - διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πρόεδρος αλλά και ψυχή της διημερίδας επισήμανε: «Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια διημερίδα. Εχουμε προσκεκλημένους έγκριτους συναδέλφους που θα αναλύσουν τις απόψεις τους, αλλά ο βασικός σκοπός μας είναι η πρόληψη στις ιατρικές ασθένειες».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος σημειώνοντας πως ο δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Νοσοκομείο, η παρουσία του οποίου έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Τριφυλία αλλά για τη μισή σχεδόν Μεσσηνία και ένα κομμάτι της Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ σημείωσε πως η νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας με πολύ λίγα μέσα στη διάθεσή της "φυλάει Θερμοπύλες" στη Δυτική Πελοπόννησο. Τόνισε επίσης ότι πολύ σημαντική είναι η προσπάθεια και η συμβολή της κ. Ζέρβα, που μόνη της κρατά τη ΜΤΝ και μάλιστα πιστοποιημένη με ISO.

Επίσης την επιστημονική διημερίδα χαιρέτισε η Σταματούλα Τσικρικά πνευμονολόγος, φυματιολόγος, υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ. Από την πλευρά του ο διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αρχίζει πλέον να φαίνεται η δουλειά μας, γι' αυτό και αυτή η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί. Στόχο έχει την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την ανάδειξη της νοσηλευτικής μας μονάδας. Είναι γεγονός ότι η Τριφυλία την χρειάζεται αυτή τη Μονάδα. Θα πρέπει να την καθιερώσουμε και να την αναδείξουμε στο χώρο». Σε ό,τι αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τόνισε πως μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει εφοδιαστεί με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία προέρχονται από το κληροδότημα Αριδά, ύψους 320.000 ευρώ.

Κ.Μπ.