Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 18:30

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Νοσοκομείου Καλαμάτας: Ορίστηκε συντονίστρια που υπηρετεί στην Κυπαρισσία!

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Νοσοκομείου Καλαμάτας: Ορίστηκε συντονίστρια που υπηρετεί στην Κυπαρισσία!

 

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας διορίστηκε συντονίστρια διευθύντρια που υπηρετεί στην... Κυπαρισσία και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα συντονίζει την κλινική της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς είναι υποχρεωμένη τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα να βρίσκεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Τριφυλίας.

Ο διορισμός της συντονίστριας έγινε εσπευσμένα όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος συντονιστής, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη, ενώ θα μπορούσε να προΐσταται της κλινικής διευθυντής όπως συμβαίνει στις 33 από τις 39 κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 6 κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχουν συντονιστή διευθυντή, ενώ οι υπόλοιπες (μεταξύ των οποίων το Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό, Καρδιολογικό, Ορθοπαιδικό, Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, Α’ Παθολογική Κλινική) λειτουργούν εδώ και χρόνια με "απλούς" διευθυντές. Η διοίκηση όμως της 6ης ΥΠΕ έκρινε ότι είναι προτιμότερος ένας part time συντονιστής διευθυντής από έναν "απλό" διευθυντή πλήρους απασχόλησης. Ετσι δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία που εφαρμοζόταν μέχρι τώρα μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή ενός τμήματος. Μέχρι πρότινος λοιπόν ο συντονισμός περνούσε με ανάθεση στον αρχαιότερο ή στον μοναδικό υπηρετούντα διευθυντή. Τα ήθη όμως άλλαξαν αυτή τη φορά και "αγνοήθηκε" η μοναδική υπηρετούσα μόνιμη νεφρολόγος, με βαθμό διευθύντριας από το 2011. Προφανώς θεωρήθηκε από την 6η ΥΠΕ ανίκανη να αναλάβει την επιστημονική ευθύνη της μονάδας στην οποία εργάζεται επί 23 σχεδόν χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση η νέα συντονίστρια θα πρέπει να μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας και η κατάσταση αυτή κάθε άλλο παρά ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ο προϊστάμενος ενός τμήματος, όπως της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καλό θα είναι να παρίσταται στο ίδρυμα που αντιμετωπίζει περισσότερα και πιο απαιτητικά περιστατικά.

Θ.Λ.