Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 10:39

7 συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
7 συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Εξι νοσηλευτές και ένας χειριστής ιατρικών συσκευών διορίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, τη Δευτέρα αναρτήθηκαν στη “Διαύγεια” οι διορισμοί 7 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού (6 Νοσηλευτικής και 1 χειριστών ιατρικών συσκευών). Τις επόμενες ημέρες μάλιστα υπογράφονται μαζί τους οι διετείς συμβάσεις εργασίας.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης του νοσοκομείου, για τη χρονιά που πέρασε ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος προσλήψεων σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Ειδικότερα -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- τους τελευταίους μήνες του 2018 διορίστηκαν 19 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό (10 ΔΕ και 9 ΤΕ) και 2 άτομα χειριστών ιατρικών μηχανημάτων.

Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του νοσοκομείου θα υποβάλει προς το υπουργείο Υγείας νέο αίτημα έγκρισης για την πρόσληψη νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για άλλα 15 άτομα και υπολογίζεται μέχρι τέλη Φλεβάρη να έχουν ολοκληρωθεί και αυτές οι προσλήψεις.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που μετά την αποχώρηση των εργολαβικών συνεργείων σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη προσλαμβάνεται και επικουρικό τεχνικό προσωπικό 10 ατόμων για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας, με συνέπεια να αποχωρήσει και από αυτό τον τομέα η εργολαβική εταιρεία.

Με αφορμή τα παραπάνω ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Οπως έχουμε δηλώσει πριν λίγους μήνες ολοκληρώνεται σήμερα (σ.σ. 31 Δεκεμβρίου) η πρόσληψη 20 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού. Ο σχεδιασμός για το 2019 προβλέπει περίπου άλλες τόσες. Καλύπτουμε έτσι τα κενά που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και μας δίνεται η δυνατότητα αυξημένης νοσηλευτικής παρουσίας και βελτίωση της παροχής των νοσηλευτικών υπηρεσιών».


NEWSLETTER