Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 17:17

Ενημέρωση για αλλεργίες από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημερώνει ότι η Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών σε συνεργασία με την ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΑ “Η Ελπίς” πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωσε τους κατοίκους σχετικά με τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού στα Κέντρα Υγείας Πύλου (19/1), Μεγαλόπολης (8/2), Μελιγαλά (9/2) και Μεσσήνης (10/2).

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την έγκριση της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ στα κατά τόπους κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία και την παρακολούθηση - εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου είναι ο Δημήτρης Νταβίλης γιατρός ΩΡΛ, συντονιστής διευθυντής του Γ.Ν. “Ελπίς” και επιστημονικά υπεύθυνος παρακολούθησης - εποπτείας της δράσης ο Βασίλης Διαμαντόπουλος προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιατρός Δημόσιας Υγείας, διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Οι επιστημονικές δράσεις πρόληψης θα συνεχισθούν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο σε κέντρα υγείας της Κορινθίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας.