Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 19:03

Σε αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Θράκη ο Παν. Χαλβατσιώτης

Γράφτηκε από την
Σε αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Θράκη ο Παν. Χαλβατσιώτης

Σε αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Θράκη στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συμμετείχε ο Μεσσήνιος επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, έχοντας μάλιστα αναλάβει την ευθύνη του σχεδιασμού της επίσκεψης των μονάδων.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, που είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με στόχο τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδος αλλά και νησιών της χώρας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, επισκέφθηκε αυτή τη φορά τα Πομακοχώρια της Θράκης, όπου διαβιούν μειονοτικοί μουσουλμανικοί πληθυσμοί στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου.

Για τον συντονισμό των δράσεων ο κ. Χαλβατσιώτης τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε στη Θράκη και είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χ. Μέτιο και τους συνεργάτες του. Επίσης τότε είχε επισκεφθεί όλες τις ορεινές περιοχές της οροσειράς της Ροδόπης συναποφασίζοντας μαζί με τους τοπικούς εκπροσώπους των μειονοτικών κοινοτήτων τους οικισμούς που θα αποτελούσαν τους προορισμούς εγκατάστασης των μονάδων στους 3 νομούς της Θράκης.

Από το 2014 που ξεκίνησε η δράση των μονάδων, έχουν επισκεφθεί 55 προορισμούς, έχουν εξετάσει 18.687 συνανθρώπους μας σε 49.264 ραντεβού όλων των ειδικοτήτων και έχουν προσφέρει 33.754 εργαστηριακές εξετάσεις, όπως μαστογραφίες, ακτινογραφίες, μετρήσεις οστικής πυκνότητας και εξετάσεις αίματος.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν βρεθεί και στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα πέρυσι σε Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας και Αγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης.

 


NEWSLETTER