Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 07:54

Ξεκινά σήμερα το συνέδριο Ενδοδοντίας στην Καλαμάτα με 400 συμμετοχές

Γράφτηκε από την
Ξεκινά σήμερα το συνέδριο Ενδοδοντίας στην Καλαμάτα με 400 συμμετοχές

 

Tο 8o Πανελλήνιο Περιφερειακό Συνέδριο Ενδοδοντίας της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας φιλοξενεί σήμερα και αύριο, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Το συνέδριο με θέμα "Η επιστήμη και η τέχνη της Ενδοδοντίας" θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο “Elite City Resort” προσελκύοντας στην πόλη περί τους 400 συνέδρους και συνοδούς τους, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εργασίες ξεκινούν στη 1 το μεσημέρι και ολοκληρώνονται αύριο στις 7 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, σήμερα στις 8 μ.μ., θα γίνει ολιγόλεπτη παρουσίαση των 90 χρόνων λειτουργίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας από τον οδοντίατρο και μέλος του Δ.Σ. Ηλία Καραμπάτσο. Θα ακολουθήσει ομιλία γενικού ενδιαφέροντος για τη δωρεά μυελού των οστών από τον αιματολόγο και διευθυντή της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ιωάννη Αδαμόπουλο.

Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του συνεδρίου μίλησαν η πρόεδρος και ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΜ Τζίνα Θεοδωροπούλου και Νίκος Χρονόπουλος αντίστοιχα και ο ταμίας του συλλόγου Αγγελος Τσορφόλιας. 

Η πρόεδρος τόνισε ότι παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, οι απαιτήσεις για συνεχιζόμενη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση είναι μεγάλες, γεγονός που φαίνεται τόσο από τη συμμετοχή των συνέδρων, όσο και από το επιστημονικό πρόγραμμα, θεωρητικό και πρακτικό. Το συνέδριο, είπε, έχει αγκαλιαστεί όχι μόνο από τα μέλη, αλλά και από τους φορείς του τόπου και συνδιοργανωτές: την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, καθώς και από επιχειρηματίες, της πόλης.

Οι Αγγ. Τσορφόλιας και Ν. Χρονόπουλος αναφέρθηκαν στις παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, κατά την τελετή έναρξης, αλλά και τη γνωριμία των συνέδρων και των συνοδών τους με την ιστορία και αξιοθέατα του τόπου, όπως το αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Μεσσήνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας κ.ά.   

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών "Η Γλυκιά Μεσσηνία", θα γίνει ενημέρωση στα μέλη του για θέματα στοματικής υγείας και εξέτασή τους από οδοντιάτρους-μέλη του ΟΣΜ.

Καταλήγοντας, η Τζίνα Θεοδωροπούλου προανήγγειλε τη διοργάνωση περαιτέρω δράσεων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για την προαγωγή της στοματικής υγείας του γενικότερου πληθυσμού, με την προσέγγιση κατά μέρους επαγγελματικών ομάδων και συλλόγων.

Ν.Κ.

 

* Στη φωτογραφία Νίκος Χρονόπουλος, Τζίνα Θεοδωροπούλου, Αγγελος Τσορφόλιας

 

 


NEWSLETTER