Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 14:56

Εκδηλώσεις Επανεκκίνησης Καρδιάς στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις Επανεκκίνησης Καρδιάς στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Η Καλαμάτα γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς, με ολοήμερες εκδηλώσεις και σύνθημα «Ολοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή!».

Κι αυτό θα το αποδείξουν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας με επιδείξεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής, 5-9 το απόγευμα, οι εκπαιδευτές Basic Life Support - BLS της Ομάδας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ή αλλιώς μέθοδος κάρπα) του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας. Εναντι του καφέ "Bodega" και με παράλληλη προβολή ενημερωτικού υλικού, πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) εκπαιδευτές BLS θα γνωριστούν με τον κόσμο, και όσοι πολίτες επιθυμούν θα εξασκηθούν με την καθοδήγησή τους πρακτικά στις κούκλες, με τους απινιδωτές της ομάδας.

 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το πρωί (9 π.μ. - 1 μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους μαθαίνουν από τους εθελοντές εκπαιδευτές του ανθρωπιστικού οργανισμού «Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) πώς με τα χέρια τους μπορούν να σώσουν μια ζωή.

Παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις με μαθητές πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση γίνονται παράλληλα στη Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα. Στην Καλαμάτα η δράση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του δήμου και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ενώ υλοποιείται σε συνεργασία με τις τοπικές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 


NEWSLETTER