Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 14:26

Ξανά Μεσσήνιος πρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Γράφτηκε από την
Ξανά Μεσσήνιος πρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Μεσσήνιος είναι και ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Την θέση του παραιτηθέντος Ανδρέα Καραμπίνη ανέλαβε - με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια- ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης.

Ο Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, Καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Δ/ντή Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής και Δ/ντή Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος-ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», υπήρξε μέλος στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).Από το 1999-31/8/2013 εργαζόταν στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» και από 1/9/2013 είναι διευθυντής της Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Αποφοίτησε με Άριστα και πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Εκπαιδεύθηκε στη Γαστρεντερολογία στο Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» και μετεκπαιδεύθηκε επί διετία στην Ηπατολογία στο Royal Free Ηospital του Λονδίνου. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, ενώ είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος και της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (AGA-fellow).

Είναι μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας-Διατροφής και της Επιτροπής Ιογενούς Ηπατίτιδας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ έχει διατελέσει μέλος ΔΣ και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος. Ήταν ο συντονιστής των πρόσφατων Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για την Ηπατίτιδα Β.

 


NEWSLETTER