Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 11:36

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) Μεσσηνίας.

Πρόεδρος είναι ο περιφερειακός σύμβουλος - γιατρός Αγγελος Χρονάς, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντιπρόεδρος  ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, εκπρόσωπος της μητρόπολης Μεσσηνίας.

Γενικός γραμματέας η δικηγόρος Καλλιόπη Σπυροπούλου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Ταμίας ο δάσκαλος Σπύρος Καμαρινόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Μέλη του Δ.Σ. οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Γαϊτάνης και η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου.

Ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Σιδερέας και η Μαρία Οικονομάκου, πρώην μέλος του Δ.Σ, ως απερχόμενα μέλη, ευχήθηκαν καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Δ.Σ. και συνέχιση του αξιόλογου και πλούσιου επιστημονικού έργου του ΚΕΠΕΠΨΥ.

Τα νέα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καλή οργάνωση και το αξιόλογο επιστημονικό έργο του Κέντρου και εξέφρασαν την αισιοδοξία και την πρόθεσή τους να στηρίξουν τις δράσεις του σε επίπεδο πρόληψης.

Ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Αγγελος Χρονάς τόνισε ότι προτεραιότητά του, όπως και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στον τομέα της υγείας, είναι η πρόληψη. Επεσήμανε πως η πρόληψη των εξαρτήσεων με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως ατόμων, αλλά και η ενίσχυση όλων των παραγόντων που συμβάλλουν στην σωματική και ψυχική υγεία είναι σημαντικά στοιχεία, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που έχουν εξάρτηση και να στηριχθούν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη ζωή τους, προκειμένου να αλλάξουν στάση και να αποκτήσουν αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.