Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 10:44

Σε ετοιμότητα τις γιορτές το ΕΚΑΒ και στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

 

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται το ΕΚΑΒ και στη Μεσσηνία με έκτακτα μέτρα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου, με αφορμή τις αυξημένες μετακινήσεις επισκεπτών και ντόπιων τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Εχοντας λοιπόν εκπονήσει ένα ειδικό πρόγραμμα εκτάκτων μέτρων, δυνάμεις ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ θα είναι ανεπτυγμένες σε νευραλγικά σημεία των οδικών αξόνων.

Συγκεκριμένα οι επιπλέον δυνάμεις πληρωμάτων και ασθενοφόρων, εκτός αυτών που θα εκτελούν την κατά τόπους προγραμματισμένη υπηρεσία τους, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα έκτακτης επέμβασης από τις 3 έως τις 11 μ.μ., κατά τις εξής ημέρες: Σήμερα Τρίτη 24 και μεθαύριο Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου και Τετάρτη ανήμερα Πρωτοχρονιά, την Παρασκευή 3 και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου. 

Σε περίπτωση κάποιου έκτακτου συμβάντος, που απαιτείται η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, καλείτε το πανελλαδικό 3ψήφιο νούμερο 166 αναφέροντας, οπωσδήποτε, τα παρακάτω στοιχεία: α) Τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε, β) την ακριβή διεύθυνση που απαιτείται ασθενοφόρο (διευκρινίστε εάν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο, μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι κοντά), γ) τι έχει συμβεί, ποιο είναι το πρόβλημα και πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, δ) την ηλικία (περίπου) και το φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. Επίσης, προσοχή μην τερματίσετε την κλήση, εάν δεν έχετε δώσει όλα τα στοιχεία στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκτάκτων μέτρων του ΕΚΑΒ για την κάλυψη του εθνικού οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία έχει ως εξής: Το παράρτημα ΕΚΑΒ Τρίπολης θα καλύπτει το εθνικό οδικό δίκτυο Νεμέας-Τρίπολης-Καλαμάτας-Πύλου, Τρίπολης-Σπάρτης και Σπάρτης-Μολάων.

Ο τομέας ΕΚΑΒ Αργολίδας τον κόμβο Στέρνας. Ο τομέας ΕΚΑΒ Αρκαδίας τη σήραγγα Στέρνας-Κόμβος Σπάρτης. Ο τομέας ΕΚΑΒ Μεσσηνίας το Ασπρόχωμα.

Ο τομέας ΕΚΑΒ Πύλου το οδικό δίκτυο της όμορης περιοχής και ο τομέας ΕΚΑΒ Φιλιατρών το οδικό δίκτυο Τριφυλίας.