Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 20:57

Εκπαιδευτική δράση για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Εκπαιδευτική δράση για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στην Κυπαρισσία

Στις 9 Φεβρουαρίου θα γίνει η εκπαιδευτική δράση με θέμα την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στις 10 το πρωί.

Η δράση έχει στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών με τις συγκεκριμένες μεθόδους, που μπορούν να αποβούν κρίσιμες και σωτήριες για αρκετούς ανθρώπους που θα τις χρειαστούν. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα διαρκέσει πέντε ώρες.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες παρευρίσκονται συχνά σε επείγουσες και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Αν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν αποτελεσματικά να διασώσουν μία ζωή. Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης ζωής μπορεί να γίνουν απλές και να μεταδοθούν εύκολα. Στη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές. Επίσης θα γνωστοποιηθεί και η εκπαιδευτική δράση του ΕΚΑΒ σε ομάδες πληθυσμού».

Η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER