Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 18:09

Ο Παν. Χαλβατσιώτηςστην έδρα της UEMS

Γράφτηκε από την

Ο εκπρόσωπος των παθολόγων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Ειδικευμένων Ιατρών (Union Européenne des Médecins Spécialistes, - UEMS), επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, επισκέφθηκε την Τετάρτη την έδρα της UEMS, όπου εκπροσωπούνται 50 ιατρικές ειδικότητες.

Η UEMS αντιπροσωπεύει τους ιατρούς αυτούς στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι υπεύθυνη για την πιστοποίηση της μοριοδότησης για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση. Εκεί, ο κ. Χαλβατσιώτης συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της UEMS Bertrand Daval και αντικείμενο της συζήτησης ήταν η θέση του παθολόγου στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που πρόκειται να σχεδιαστεί στη χώρα μας σε σχέση με τους γενικούς ιατρούς, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την αλληλοεπικάλυψη των γνωστικών αντικειμένων των παθολόγων με άλλες ειδικότητες του παθολογικού τομέα, όπως για παράδειγμα των ενδοκρινολόγων ή των πνευμονολόγων.

Με την ευκαιρία ο κ. Χαλβατσιώτης υπενθυμίζει ότι κατέθεσε την πρόσφατη νομοθεσία (ΦΕΚ Αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ 49510) που αναφέρεται στην απαιτούμενη εκπαίδευση στην ιατρική ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας και κατ' επέκταση στα πεδία ιατρικής ευθύνης του παθολόγου στην Ελλάδα.