Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 09:19

Σε δύσκολη φάση το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πώς επηρεάζουν την λειτουργία του τα 2 κρούσματα κορονοϊού στην Καρδιολογική

Γράφτηκε από την
Σε δύσκολη φάση το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πώς επηρεάζουν την λειτουργία του τα 2 κρούσματα κορονοϊού στην Καρδιολογική

 

 

Ο κορονοϊός έχει επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έγιναν γνωστά τη Δευτέρα.

Το πρώτο κρούσμα στο νομό ήταν γιατρός της Καρδιολογικής, για να ακολουθήσει λίγες ώρες αργότερα το δεύτερο κρούσμα, από το νοσηλευτικό προσωπικό της ίδιας κλινικής.

Τόσο τη Δευτέρα όσο και χθες ελήφθησαν δείγματα και από άλλους γιατρούς και νοσοκόμες. Τα πρώτα 12 αποτελέσματα ήρθαν χθες το βράδυ και ήταν αρνητικά, ενώ τα υπόλοιπα θα γίνουν γνωστά σήμερα. Χθες μάλιστα ελήφθησαν δείγματα και από τους 10 ασθενείς της Καρδιολογικής, πέντε εκ των οποίων είναι σοβαρά περιστατικά που χρειάζονται στεφανιογραφία τις επόμενες μέρες.

Την ίδια ώρα, η παρουσία ασθενών δεν επιτρέπει να γίνει απολύμανση.

Παράλληλα, στο εξής η υποδοχή νέων ασθενών της Καρδιολογικής θα γίνεται στα Επείγοντα και αν είναι απαραίτητη νοσηλεία, θα διακομίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία.

Επιπλέον, η Μονάδα Εμφραγμάτων έχει εκκενωθεί προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τυχόν σοβαρά περιστατικά κορονοϊού, ενώ έχει εκκενωθεί και η Β’ Παθολογική, προκειμένου να υποδέχεται πιο ελαφρά περιστατικά.

Οσον αφορά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, όποιος δεν είναι θετικός και δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι να μην κλείσει η Καρδιολογική. Στόχος που κινείται στο πλαίσιο των οδηγιών τού επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να γίνεται προσπάθεια να μένουν ανοικτές κλινικές ζωτικής σημασίας, όπως είναι και η Καρδιολογική του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.


NEWSLETTER