Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 09:55

Στη μάχη κατά του κορονοϊού: Σαράντα νέοι νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Στη μάχη κατά του κορονοϊού: Σαράντα νέοι νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Σαράντα άτομα νοσηλευτικού προσωπικού αναλαμβάνουν εργασία τις επόμενες ημέρες στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος ανακοίνωσε με ανάρτησή του πως το απόγευμα του Σαββάτου “ενημερωθήκαμε ότι μετά την ολοκλήρωση της μοριοδότησης του λοιπού επικουρικού προσωπικού (οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο site της 6ης ΥΠΕ) μας δόθηκε και η έγκριση για την πρόσληψη 40 νοσηλευτών-τριών (Καλαμάτας-Κυπαρισσίας). Τις επόμενες μέρες αναλαμβάνουν εργασία. Ωστόσο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση σε λοιπό επικουρικό προσωπικό σε άλλες ειδικότητες στα δύο νοσοκομεία μας. Υπάρχουν ανάγκες.

Για την πρόσληψη σε ιατρικό προσωπικό ελπίζουμε να έχουμε νεότερα μέσα στην εβδομάδα”.

Σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε κι ενημέρωσε για τη βοήθεια και τη στήριξη από φορείς, αρχές, πολιτικούς και πολίτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“1ον. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας, αλλά και στους απλούς πολίτες της Μεσσηνίας, που όλες τις προηγούμενες μέρες εξέφρασαν έμπρακτα και με κάθε τρόπο τη μεγάλη διάθεση προσφοράς στα νοσοκομεία του νομού μας (Καλαμάτα-Κυπαρισσία).

2ον. Αυτές τις στιγμές που οι αποθήκες των προμηθευτών του ΕΣΥ σε υγειονομικό υλικό -κυρίως σε είδη ατομικής προστασίας- έχουν αδειάσει, η εύρεση αυτών των ειδών είναι το μείζον ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο να ενημερώσω για τη συνεχή στήριξη της περιφερειακής αρχής σε τέτοια είδη.

3ον. Στην ίδια κατεύθυνση να ενημερώσω ότι όλοι οι βουλευτές του νομού μας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να βρούμε τρόπους εφοδιασμού των νοσοκομείων μας σε είδη ατομικής προστασίας με τηλέφωνά τους και στο εξωτερικό. Χθες με τηλεφωνικές τους επικοινωνίες προς τον διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου ΔΕΗ Μεγαλόπολης κ. Κων. Γίδη το νοσοκομείο μας εξασφάλισε μια ποσότητα μασκών. Ενα μεγάλο ευχαριστώ προς τον διευθυντή της ΔΕΗ κ. Κ. Γίδη. Τώρα κινητοποιούμαστε και ενώνουμε όλες τις δυνάμεις μας! Θα βγούμε νικητές!!!”.