Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 09:24

Καλαμάτα: Εκκληση για προσφορά αίματος - Αναμονή για 5 ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό

Γράφτηκε από την

 

 

Αυξημένες παραμένουν οι ανάγκες για αίμα παρά το καλό ξεκίνημα τις δύο πρώτες ημέρες της μεταφοράς του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ στο Ανατολικό Κέντρο.

Χθες μάλιστα συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίματος από εθελοντές αιμοδότες, σε συνέχεια όσων συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή.

Τόσο από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και από τους υπεύθυνους της αιμοδοσίας έχει γίνει σαφές ότι οι ανάγκες είναι διαρκείς και ακόμα περισσότερο μέσα στην κρίση του κορονοϊού οι πολίτες που μπορούν να δώσουν αίμα μπορούν να αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να σώσουν ζωές, τηρώντας φυσικά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 5 ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

Η μάχη ενάντια στον κορονοϊό συνεχίζεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μετά την επιβεβαίωση του τρίτου κρούσματος, με τον 60χρονο να νοσηλεύεται πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, υπάρχει αναμονή για ακόμα 5 δείγματα ασθενών. Πρόκειται για 4 ασθενείς από την Καλαμάτα και έναν από την Κυπαρισσία, ενώ εξ αυτών οι δύο νοσηλεύονται προσωρινά στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο για ύποπτα περιστατικά κορονοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και οι υπόλοιποι παραμένουν σπίτι τους.

Σημαντικό πάντως είναι ότι πλέον η Καρδιολογική Κλινική, που την περασμένη εβδομάδα λειτούργησε μετ' εμποδίων λόγω των δύο πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων γιατρού και νοσηλεύτριας, επανήλθε σε κανονική λειτουργία και δέχεται κανονικά νέα περιστατικά, εάν χρειαστεί.

(Φωτογραφία αρχείου)