Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 09:04

Ξεκίνησε η εκπαίδευση στον εξοπλισμό μοριακού ελέγχου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Ξεκίνησε χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η εκπαίδευση του προσωπικού στον αναλυτή μοριακών εξετάσεων PCR. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι διορισμοί 109 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του διοικητή Γιώργου Μπέζου:

«1. Σήμερα στέλεχος της προμηθεύτριας εταιρείας του αναλυτή μοριακών εξετάσεων PCR επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μας και πραγματοποίησε την 1η εκπαίδευση στους συνεργάτες μας σχετικά με τον Covid-19.

2. Επίσης, σήμερα παραλάβαμε, όπως είχαμε προαναγγείλει, τα test ταχείας διάγνωσης rapid, τα οποία σε 1η φάση θα χρησιμοποιούμε παράλληλα με την αποστολή δειγμάτων στο Ινστιτούτο Παστέρ.

3. Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι διορισμοί και των υπολοίπων 64 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού για Νοσ. Καλαμάτας και 45 για Νοσ. Κυπαρισσίας.

4. Και επειδή η ζωή προχωρά, σήμερα υπογράψαμε την σύμβαση για την προμήθεια 2 αναισθησιολογικών, π/υ 80.0000 € (1 Καλαμάτα - 1 Κυπαρισσία).

5. Η ανάδοχος εταιρεία έχει ήδη παραγγείλει το νέο συγκρότημα κεντρικής αποστείρωσης, π/υ 450.000€ και το επόμενο διάστημα ξεκινά η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

6. Ολοκληρώθηκε η 1η φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών κλινών, π/υ 370.000 €».