Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 09:06

Το σχέδιο ανάπτυξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Το σχέδιο ανάπτυξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας


Τον “οδικό χάρτη” των επόμενων μηνών για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας παρουσιάζει η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Ενημερώνει ότι “σε 2 άξονες θα κινηθεί ο σχεδιασμός της διοίκησης για τους επόμενους μήνες και μέχρι και τον Οκτώβριο.

Πάντα βέβαια λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας την παράμετρο του Covid-19 και μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ”. Και σημειώνει:
“Ο 1ος άξονας θα πρέπει να αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αποτελεί προϊόν διαλόγου μ΄ όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους και θα προσδιορίζει με σαφήνεια το ρόλο του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του Covid-19. Ανάλογα λοιπόν με το πώς εφεξής προσδιορίζεται αυτός ο ρόλος (δηλαδή εάν παραμένει ο ίδιος ή κάποιος άλλος), θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μιας σειράς καλά μελετημένων κινήσεων προετοιμασίας, επιπρόσθετων παρεμβάσεων και κυρίως ενίσχυση ιατρικού προσωπικού, έτσι ώστε να είμαστε από φθινόπωρο σε πολύ καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας.
Ο 2ος άξονας περιλαμβάνει την ένταξη και ολοκλήρωση όλων εκείνων των έργων που είχε δρομολογήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου και που λόγω κορονοϊού είχαν ‘παγώσει’. Πολύ κωδικοποιημένα αυτά έχουν ως εξής:
1. Ενταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική με προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ. H πρόταση για ένταξη θα υποβληθεί μέχρι τις 20 Μαΐου.
2. Ενταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου της πρότασης για προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Η πρόταση υποβάλλεται την ερχόμενη εβδομάδα
3. Ενταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου της πρότασης για την ανάπτυξη και παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από ειδική επιστημονική ομάδα. Η πρόταση υποβάλλεται μέχρι της 20 Μαΐου.
4. Ενταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου της πρότασης για την ανάπτυξη υπηρεσιών κινητής μονάδας κατ οίκον νοσηλείας. Η πρόταση υποβάλλεται μέχρι της 20 Μαΐου.
5. Δημοπράτηση των 15 υποέργων που συμπεριλαμβάνονται στην ενταγμένη πράξη ενεργειακής αναβάθμισης στο πρόγραμμα ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ, οδηγώντας το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην ενεργειακή κλάση Β+, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ. Από τον Ιούνιο μήνα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί.
6. Ολοκλήρωση του έργου της προμήθειας σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Η σύμβαση έχει υπογραφεί και τέλη Ιουνίου γίνεται η εγκατάσταση.
7. Ολοκλήρωση της προμήθειας 100 νέων ηλεκτρικών κλινών μέχρι τέλη Ιουλίου, συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται.
8. Ολοκλήρωση της ανακαίνισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της Ψυχιατρικής Κλινικής μέσω της δωρεάς της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ ύψους 100.000 ευρώ. Μέχρι τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.
9. Εναρξη το συντομότερο δυνατόν χειρουργικών οφθαλμολογικών επεμβάσεων (καταρράκτη) και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
10. Ολοκλήρωση της μόνωσης και εγκατάσταση ηλιοθερμικού πεδίου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Μέχρι τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί.
11. Ανακατασκευή του χώρου των πλυντηρίων - στεγνωτηρίων και προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ολοκλήρωση μέχρι τέλη Μαΐου.
12. Oλοκλήρωση της μόνωσης και προμήθεια εξοπλισμού ψύξης- θέρμανσης στο Κ.Υ. Καλαμάτας. Ολοκλήρωση του έργου μέσα στο καλοκαίρι”.


NEWSLETTER