Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 13:37

Σταδιακή επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Σταδιακή επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Σπάρτης

Σταδιακά σε ρυθμούς κανονικής λειτουργίας επανέρχεται και το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Με ανακοίνωση του ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νίκος Καλογεράκος δίνει τις βασικές κατευθύνσεις του πλάνου επαναφοριας της λειτουργίας.

Ειδικότερα: 

1. Η κτιριακή υποδομή για την υποδοχή, διερεύνηση και νοσηλεία «υπόπτων» για Covid-19 λοίμωξη, βρίσκεται ΕΚΤΟΣ του κυρίως όγκου του Νοσοκομείου κι ως εκ τούτου, η προσέλευση ασθενών για άλλες αιτίες θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής.

2. Οι προσερχόμενοι στο Νοσοκομείο Σπάρτης θα πρέπει να φέρουν ατομικά είδη προστασίας και να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους (Μάσκα κατά προτίμηση «υφασμάτινη» πολλαπλών χρήσεων). Η είσοδος στο Νοσοκομείο γίνεται από ένα σημείο, στο οποίο και υπάρχει σχετικός έλεγχος.

3. Τα Εξωτερικά Ιατρεία επαναλειτουργούν κανονικά και τα «Ραντεβού» θα κλείνονται στον γνωστό αριθμό 1 4 9 7 0

Η τήρηση του ωραρίου προσέλευσης θα είναι αυστηρή, για την αποφυγή αναμονής πέραν των δέκα (10) ασθενών στον ίδιο χώρο, την ίδια χρονική στιγμή.

4. Οι ασθενείς που είχαν προγραμματισθεί για Χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους θεράποντες ιατρούς τους, για τον επαναπρογραμματισμό των χειρουργικών τους επεμβάσεων. (Τηλεφωνικό Κέντρο Νοσοκομείου: 27310-28671).

Η ανακοίνωση καταλήγει: 

"Η Διοίκηση, το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σπάρτης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των Πολιτών της Λακωνίας και είμαστε βέβαιοι πως, και οι προσερχόμενοι ασθενείς, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό ατομικής ευθύνης, θα έχουν ενεργό συμμετοχή στην επιτυχή αντιμετώπιση του κινδύνου εκ της πανδημίας που, δυστυχώς, δεν έχει παρέλθει ακόμα".


NEWSLETTER