Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 08:39

Πρόβλημα στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Πρόβλημα στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

 

Σοβαρό ζήτημα με τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας δημιουργείται, μετά την υλοποίηση της απόφασης - τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί να επιστρέψουν στα νοσοκομεία που έχουν οργανικές θέσεις. Ζήτημα φαίνεται να υπάρχει και με την ίδια μονάδα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, με την υλοποίηση της απόφασης η κ. Ζέρβα, συντονίστρια - διευθύντρια της μονάδας στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, επιστρέφει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ετσι η μονάδα μένει με δύο επικουρικές γιατρούς, από τις οποίες η μία πρόκειται να πάρει άδεια το επόμενο διάστημα για κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Στο μεταξύ, η κ. Ζέρβα πήρε αναρρωτική άδεια κι έτσι προκαλείται πρόβλημα και στη μονάδα της Κυπαρισσίας, που λειτουργεί με δύο γενικούς γιατρούς, οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας - διευθύντριας, που πήγαινε 2 με 3 ημέρες την εβδομάδα και στην Κυπαρισσία.

Με την ίδια τροπολογία επιστρέφει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο χειρουργός κ. Καλοφωλιάς, ο οποίος πήρε και αυτός αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως δημιουργείται πρόβλημα και στον προγραμματισμό των χειρουργείων στο νοσοκομείο της τριφυλιακής πρωτεύουσας. Και αυτό γιατί ο κ. Καλοφωλιάς πήγαινε μία φορά την εβδομάδα κι εκεί κι έκανε χειρουργεία.

Γ.Σ.