Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 09:05

15 υποψήφιοι διοικητές για το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Νέα θητεία διεκδικεί ο Γιώργος Μπέζος

Γράφτηκε από την

  

Ο Γιώργος Μπέζος ανακοίνωσε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πως είναι ένας από τους 15, που έχουν υποβάλει αίτηση για τη θέση του διοικητή.

Είπε ακόμα ότι χθες διάβασε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας και είναι πλέον ζήτημα χρόνου να γνωστοποιηθεί από την ηγεσία του ποιος ή ποια θα είναι ο νέος διοικητής/τρια.

Οσο για τα περί ακέφαλης διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, που υπαινίχθηκε με ερώτησή του ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο κ. Μπέζος απάντησε ότι υπάρχει διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία οι διοικητές νοσοκομείων για τους οποίους λήγει η θητεία τους, παραμένουν στη θέση τους και ασκούν καθήκοντα διοικητού μέχρι να τοποθετηθεί καινούργιος ή να ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Εξηγώντας γιατί έκανε εκ νέου αίτηση για τη θέση, είπε: “Εκανα την αίτηση για έναν απλούστατο λόγο: Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν ουσιαστικά έργα 10 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα από το όραμα που είχαμε σχεδιάσει και θα αναβαθμίσουν σημαντικά θεωρώ τη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Κι επειδή αυτά τα έργα τα ξεκινήσαμε από το μηδέν, τα ωριμάσαμε, έχουμε εργαστεί πάρα πολύ, θα θέλαμε να τα δούμε να προχωρούν, να υλοποιούνται, να γίνονται πραγματικότητα”.