Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 10:16

Ολοκληρώθηκε το έργο της κεντρικής αποστείρωσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε το έργο της κεντρικής αποστείρωσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

 

Ολοκληρώθηκε χθες το έργο αναβάθμισης της κεντρικής αποστείρωσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου συγκροτήματος, απαρτιζόμενου από 3 κλιβάνους και 3 πλυντήρια.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens.

Το έργο της κεντρικής αποστείρωσης έρχεται ουσιαστικά να αναβαθμίσει την καθημερινή λειτουργία του τμήματος παρέχοντας μεγαλύτερη υποστηρικτική αρωγή στο ευαίσθητο τμήμα του χειρουργείου μιας και συνδέεται άμεσα με αυτό.

Επίσης ολοκληρώθηκαν τα έργα και οι παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνολικού προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2019 μέσω του αποθεματικού του υπουργείου Υγείας και αφορούν: α) την επισκευή της υφιστάμενης υγρομόνωσης της επιφάνειας των δωμάτων, β) την επισκευή και ανακαίνιση της κύριας όψης του κεντρικού κτηρίου και γ) την προμήθεια ενός πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας πρέσας σιδερώματος.

Παράλληλα χθες το Νοσοκομείο Μεσσηνίας παρέλαβε 2 νέα σύγχρονα αναισθησιολογικά μηχανήματα, ένα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας και ένα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, χρηματοδοτούμενα από το υπουργείο Υγείας συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

 

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή παρελήφθησαν ένα φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, δωρεά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της αρωγής της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της πανδημίας Covid-19. Και, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η δωρεά του Δήμου Καλαμάτας προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας που αφορά την προμήθεια ενός συστήματος ρομποτικής απολύμανσης και 2.027 τεμαχίων μασκών FFP2. Αλλά και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας προχώρησε στη δωρεά 4.000 τεμαχίων χειρουργικών μασκών, που έχουν ήδη παραληφθεί και μέσα στην εβδομάδα το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου προχωρά σε μια ακόμη δωρεά προς τις υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας με την προσφορά 10.000 μασκών FFP2 για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 3.000 μασκών FFP2 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

 

Γ. ΜΠΕΖΟΣ: “ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με αφορμή τα παραπάνω ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, δήλωσε: «Βασική αρχή της καθημερινής μας λειτουργίας χρόνια τώρα αποτελεί ο στόχος μας να εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτική πηγή απ’ όπου και  εάν προέρχεται και να μην αφήνουμε ούτε μέρα να πηγαίνει χαμένη, προς όφελος της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο τρίμηνο ολοκληρώσαμε μια σειρά ουσιαστικών έργων σε υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας, είτε αφορούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας, είτε της Κυπαρισσίας, είτε το Κ.Υ. Καλαμάτας, είτε το Κ.Υ. Μελιγαλά. Πέρα όμως από τα παραπάνω, μπροστά μας ανοίγονται άλλες και μεγάλες προκλήσεις μιας και έχουμε ενταγμένα πολύ σημαντικά έργα υγείας για τη Μεσσηνία, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση σε κοινοτικά προγράμματα ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ και που το επόμενο διάστημα καλούμαστε να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους. Για αυτά τα έργα πρέπει να τρέξουμε γιατί τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι πολύ αυστηρά.

Τέλος, όσον αφορά τις δωρεές προς το Γ.Ν. Μεσσηνίας στο πλαίσιο της πανδημίας Covid -19 που συνεχίζονται ακόμη και μέχρι σήμερα, είτε από θεσμικούς φορείς, είτε από εθελοντικούς συλλόγους, είτε από ιδρύματα, είτε από την ομογένεια, είτε από απλούς πολίτες, θέλω να τους εκφράσω μέσα από την καρδιά μου ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Πάντα έλεγα και συνεχίζω να πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα βγούμε νικητές”.


NEWSLETTER