Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 09:05

Μεσσηνία: Διαμαρτυρίες από Κορώνη για ελλείψεις στην υγεία

Γράφτηκε από την

 

Αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας στην περιοχή τους ζητούν οι κάτοικοι της Κορώνης, διαμαρτυρόμενοι για εγκατάλειψη του τόπου και των ανθρώπων της.

Το κλίμα διαμαρτυρίας και κινητοποίησης προκλήθηκε από το θάνατο μιας 71χρονης γυναίκας στην παραλία Μεμί την περασμένη εβδομάδα και τροχαία ατυχήματα που ακολούθησαν.

Στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας σημειώνεται: “Ζητάμε τη στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου Κορώνης. Είναι επιτακτική η ανάγκη να έχουμε γιατρό όλο το 24ωρο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες. Να λειτουργήσουν ξανά οι εφημερίες, οι οποίες έχουν σταματήσει λόγω κορονοϊού, είτε στην Κορώνη είτε στη Λογγά. Να υπάρχει πάντα ασθενοφόρο, ακόμα και σε κεντρικό σημείο της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, για να είναι άμεση η διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν δεχόμαστε άλλη εγκατάλειψη του τόπου και των ανθρώπων της. Εχουμε δικαίωμα και διεκδικούμε το αυτονόητο, την ισάξια αντιμετώπιση στο θέμα της υγείας. Ολοι μαζί ας συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, για να εισακουστούν οι εκκλήσεις και τα αιτήματά μας. Χάνεται πολύτιμος χρόνος, χάνονται αθώες ψυχές”.

Μεταξύ των ανθρώπων που πρωτοστατούν, είναι η Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, πρόεδρος της ομάδας καλαθοσφαίρισης Κορώνη ‘90.

Να αναφέρουμε ότι ο θάνατος την περασμένη Τετάρτη της 71χρονης στην παραλία Μεμί στην Κορώνη, κινητοποίησε τους αντιδημάρχους Πύλου -Νέστορος Δημήτρη Σιψά και Διονύση Αγγελόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κορώνης Νίκο Γιαλλελή, οι οποίοι σε κοινή επιστολή μιλούσαν για τραγική κατάσταση στην περιοχή τους από πλευράς ιατρικής φροντίδας. Σημείωναν δε, πως “το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό, όταν χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται στην όμορφη περιοχή μας, για τις διακοπές τους. Εχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι χρειάζεται μια μόνιμη λύση με ένα κέντρο υγείας πλήρως εξοπλισμένο, για να παρέχει πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας της Δ.Ε. Κορώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας βεβαίως και στους επισκέπτες μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συμπολίτες μας εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας και την αγανάκτησή μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που υφίσταται με την έλλειψη ουσιαστικής ιατρικής φροντίδας. Ελπίζουμε πως οι αρμόδιοι θα βρουν τρόπο να δώσουν λύση σε τούτο το σοβαρό πρόβλημα”.