Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 11:07

Παρέμβαση Χρονά για τα υγειονομικά προβλήματα στην Ανατολική Πυλία

Γράφτηκε από την

Για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης και για τις ελλείψεις στο Περιφερειακό Ιατρείο Λογγάς, ενεργοποιήθηκε ο γιατρός - περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Αγγελος Χρονάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ίδιο, πραγματοποίησε αντίστοιχες επισκέψεις στα δύο Περιφερειακά Ιατρεία και είχε συναντήσεις με το προσωπικό τους, ώστε να ενημερωθεί πλήρως για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν και τα κενά.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε από τον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης Νίκο Ρήγα για το πρόβλημα που υπάρχει με την απουσία μόνιμου ασθενοφόρου και συζήτησαν για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η λειτουργία του ιατρείου και η θωράκισή του σε καιρό πανδημίας.
Επιπλέον ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε για τη μη επαρκή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Λογγάς, αφού δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό, ότι θα ήταν χρήσιμη η καθημερινή παρουσία νοσηλεύτριας, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και προβλήματα στον κλιματισμό του κτηρίου.
Με βάση την ίδια ενημέρωση, ο κ. Χρονάς άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα, τα οποία και κατέγραψε αναλυτικά, ώστε να προβεί σε ενέργειες για την επίλυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων θεμάτων που του τέθηκαν βάσει του θεσμικού ρόλου που έχει.
Στις κινήσεις που θα γίνουν από τον κ. Χρονά συμπεριλαμβάνεται η προώθηση των ζητημάτων στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα υγείας, εν μέσω μάλιστα πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και η ενημέρωση όλων των άλλων αρμόδιων φορέων. Ο κ. Χρονάς επεσήμανε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά και θα διαθέσει όσο χρόνο απαιτηθεί, ώστε σύντομα να δοθούν λύσεις και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών.