Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 18:44

Μεσσηνία: Σωφρονάς για υποστελέχωση Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείου

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Σωφρονάς για υποστελέχωση Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείου

Το σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας και του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε γιατρούς, έθεσε ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη γιατρός Γιώργος Σωφρονάς, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης με τηλεδιάσκεψη.

Στην παρέμβαση - ερώτησή του επεσήμανε την αγωνία και τη διαμαρτυρία των γιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο κι ενημέρωσε πως η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εξέφρασε ενστάσεις να φιλοξενηθεί στη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου μονάδα βαρέως πασχόντων Covid.

Ο κ. Σωφρονάς πρότεινε να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα προβλήματα δημόσιας υγείας στον τόπο μας, με τη συμμετοχή και των βουλευτών του νομού, εκτιμώντας ότι “τα προβλήματα είναι καθαρά πολιτικά”.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ζήτησε να γίνουν Covid όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όχι μόνο της Καλαμάτας, δήλωσε ότι “μας προβληματίζουν οι ελλείψεις” και σημείωσε πως στόχος είναι το νοσοκομείο να αποτελεί ισχυρό νοσηλευτικό ίδρυμα και να ενισχυθεί με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό. Ακόμα, παρατήρησε ότι περιμένει από τα σωματεία γιατρών και εργαζομένων, όπως του είπαν, να του καταθέσουν υπόμνημα με όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER