Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 08:12

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Διορισμός 2 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών

Γράφτηκε από την
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Διορισμός 2 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών

 

Τους διορισμούς για 2 μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ αποκλειστικά για το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 1 καρδιολόγου και 1 ορθοπαιδικού, παρέλαβε χθες η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Η διοίκηση του ιδρύματος περιμένει να έρθουν και οι άλλοι 6 διαφόρων ειδικοτήτων που είχε προκηρύξει.

 

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση της διοίκησης:

“- Παρουσιάστηκαν σήμερα οι πρώτες 2 ειδικευόμενες νοσηλεύτριες που θα εκπαιδευτούν για τους επόμενους 18 μήνες στην επείγουσα ιατρική και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

- Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται.

- Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Ψυχιατρικής Κλινικής με σκοπό τη δημιουργία ενός φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τη δημιουργία χώρων εργοθεραπείας για τους νοσηλευόμενους φίλους μας.

- Παραλαμβάνουμε μέσα στην εβδομάδα από το υπουργείο Υγείας ένα ολοκληρωμένο πακέτο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απαρτιζόμενο από 6 κλίνες ΜΕΘ, 6 αναπνευστήρες και 6 μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για τη δημιουργία όπως έχουμε προαναγγείλει υπομονάδας ΜΑΦ μέσα στην Καρδιολογική Κλινική. Από την παραπάνω εβδομάδα ξεκινούν επίσης και οι δομικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία της υπομονάδας.

- Προχωρά η διαδικασία για την έγκριση άδειας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου. Τις επόμενες ημέρες προσλαμβάνονται ιατρός καρδιολόγος με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών και ένας θωρακοχειρουργός. Οι εγκρίσεις από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη έχουν εκδοθεί.

- Ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές εκκρεμότητες στο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών κλινών, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ μέσω ΠΔΕ και τους επόμενους 2 μήνες γίνεται η παραλαβή τους.

- Προχωρούν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις και οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του ορισμού του νοσοκομείου μας ως νοσοκομείου Covid-19.

- Υστερα από 2 μήνες λειτουργίας από την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης π/υ 450.000 ευρώ μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens και Ελληνικού Δημοσίου, εντυπωσιακά μικρότεροι είναι πια οι χρόνοι που απαιτούνται για την αποτελεσματική και ποιοτική αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων”.


NEWSLETTER