Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 08:29

Καλαμάτα: Μεγάλη συμμετοχή στο πάρκινγκ του Μεγάρου Χορού - Στα 150 τεστ 3 βρέθηκαν θετικοί (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που ξεκίνησαν χθες να γίνονται σε ανθρώπους μέσα στα αυτοκίνητά τους, στο πάρκινγκ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, μέσω της δράσης “Drive through testing”.

Από τα 150 περίπου τεστ που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 3 θετικά. Τα άτομα αυτά έμειναν σε καραντίνα στο σπίτι τους και σήμερα θα υποβληθούν σε μοριακά τεστ, για να επιβεβαιωθεί αν είναι φορείς του ιού.

Χθες, ήταν στιγμές που στο πάρκινγκ δημιουργήθηκαν ουρές από αυτοκίνητα, ενώ τεστ έκαναν επίσης ποδηλάτες και οδηγοί μοτοσυκλέτας.

Η όλη διαδικασία του ελέγχου ήταν εύκολη, δωρεάν και κρατούσε λιγότερο από 10 λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να κατέβει κανείς από το αυτοκίνητό του. Τα στοιχεία των πολιτών ταυτοποιούνταν απο υπάλληλο των κινητών μονάδων, ενώ η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ήταν υποχρεωτική.

Αυτοί που βρέθηκαν θετικοί, ειδοποιήθηκαν εντός μιας ώρας μέσω email, ώστε να κανονιστεί και το ραντεβού για μοριακό έλεγχο.

Η συγκεκριμένη δράση θα επαναληφθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου από τις 8.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο χώρο στάθμευσης του Μέγαρου Χορού.

Παράλληλα, στο Μέγαρο Χορού συνεχίζονται τα τεστ, μοριακά και ταχείας ανίχνευσης, σε ομάδες πληθυσμών της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.

Γ.Σ.