Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 09:26

Κορονοϊός: Αρνητικά τα χθεσινά drive through τεστ στη Μεσσήνη (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Τα αρνητικά αποτελέσματα και των χθεσινών τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων Covid-19 στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Μεσσήνης, με τη διαδικασία "drive through", καταδεικνύουν ότι τα προληπτικά μέτρα αποδίδουν και η περιοχή της Μεσσήνης έχει αποφύγει τη διασπορά της νόσου.

Αυτό αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, στην οποία υπενθυμίζεται ότι και με τον χθεσινό έλεγχο οδηγών και των συνοδηγών τους, αποκλειστικά μέσα από το αυτοκίνητό τους, ολοκληρώθηκε μια σειρά ελέγχων με rapid test που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στην περιφέρεια του δήμου, για τον έλεγχο κατοίκων και εργατών γης.

Χθες προσήλθαν για τεστ γρήγορης ανίχνευσης κάτοικοι της Μεσσήνης αλλά και της γύρω περιοχής. Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, σε τρεις διαδοχικούς ελέγχους στο Δημαρχείο είχαν ελεγχθεί με μοριακά τεστ υπάλληλοι του δήμου, των δημοτικών επιχειρήσεων και αιρετοί. Έτσι, σε σύνολο 800 και πλέον εξετασθέντων με μοριακά και rapid test στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, προέκυψε ένας ικανοποιητικός αριθμός αρνητικών δειγμάτων.

 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο πρώτος κύκλος ελέγχων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Μεσσήνης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μεσσήνης, την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ και νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Χθες, στον χώρο ελέγχων βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η προσπάθεια ελέγχων συνεχίζεται ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γιώργος Πετράκος.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η περιοχή της Μεσσήνης αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής, αφού και τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα περιστατικά έχουν ελαχιστοποιηθεί και σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία τους τον υπεύθυνο δράσεων του ΕΟΔΥ στο νομό Κωνσταντίνο Βλαχοδημητρόπουλο, τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτη Κατσαφάδο και τη διευθύντρια του Κ.Υ. Μεσσήνης Μαρία Ρούσση.

Τέλος, ο δήμαρχος επισήμανε πως δεν χρειάζεται εφησυχασμός από τον κόσμο, αντιθέτως θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, ατομικής υγιεινής και χρήσης μάσκας, ώστε να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς προβλήματα.