Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 08:45

Κορονοϊός: Ενα μόνο θετικό δείγμα σε 60 τεστ στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την

 

Ενα μόνο θετικό δείγμα βρέθηκε σε σύνολο 62 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού, που διενεργήθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ στους Γαργαλιάνους.

Παρόντες στη διαδικασία, κατά την οποία εξετάστηκαν πυροσβέστες, δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά και πολίτες, ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Αγγελος Χρονάς μαζί με τους αντιδημάρχους Τριφυλίας Νίκο Φρούσo και Αλέκο Κουτρουμπή, καθώς και με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασίλη Αγγελόπουλο.

Η διενέργεια ελέγχου για κορονοϊό ολοκληρώθηκε στο Δήμο Τριφυλίας, αφού έγιναν τεστ τόσο στην Κυπαρισσία, όσο και στα Φιλιατρά, στο γενικότερο πλαίσιο ελέγχου που γίνεται σε περιοχές της χώρας από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και κυρίως σε ελαιοκομικές περιοχές, για την προστασία τόσο των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών όσο και των εργατών γης που απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι δίπλα στους δήμους, βάσει των αρμοδιοτήτων της και  μεταξύ άλλων έχει ήδη διανείμει rapid tests στα κέντρα υγείας, σε πολλούς συλλόγους και φορείς, ενώ βρίσκεται στη διάθεση του ΕΟΔΥ για την παροχή κάθε αιτούμενης αρωγής.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στους Γαργαλιάνους ο κ. Χρονάς είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τους αντιδημάρχους γενικότερα θέματα Υγείας, πέραν του κορονοϊού και μεταξύ αυτών ήταν και η εξέταση της δυνατότητας να δημιουργηθεί παράρτημα σταθμού ΕΚΑΒ στην πόλη, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής.