Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 07:50

Ετοιμο το εμβολιαστικό κέντρο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Ετοιμο το εμβολιαστικό κέντρο στην Κυπαρισσία

Εμβολιαστικό κέντρο Covid-19 είναι από χθες Παρασκευή έτοιμο να λειτουργήσει στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.

Είναι πλήρως στελεχωμένο και θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς όταν δοθεί εντολή από το Υπουργείο Υγείας.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του διοικητή Δημήτρη Λαμπρόπουλου:
«Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από το προσωπικό του νοσοκομείου μας και θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό.
Το εμβολιαστικό μας κέντρο θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες, από Δευτέρα έως και Σάββατο, και έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί 10 λεπτά πάνω-κάτω, προκειμένου να εμβολιαστεί.
Συνολικά στη χώρα μας θα λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα Covid-19.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε προχθές 17/12/2020 τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές και τους διευθυντές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Αλειφέρη Ελένη, ο αναπληρωτής διοικητής Λαμπρόπουλος Δημήτριος και οι διευθύντριες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών της Ν.Μ. Καλαμάτας και Ν.Μ. Κυπαρισσίας Γκούζου Μαρία και Αλεξοπούλου Σταματία.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: “Η επιστήμη, η τεχνολογία, η έρευνα, η ιατρική είναι με το μέρος μας. Ας ενημερωθούμε σωστά. Ας ενημερώσουμε τον κόσμο σωστά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την τεράστια κρίση δημόσιας υγείας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι από τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε και να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας. Ξέρουμε τη δύναμη της επιστήμης. Θα τη χρησιμοποιήσουμε όλοι μαζί”.
Πρώτοι απ’ όλους, το καταλαβαίνουμε όλοι, θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί μας. Μετά θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή οι ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως είναι αυτοί οι οποίοι είναι άνω των 65 χρονών ή οι συμπολίτες μας που έχουν υποκείμενη νόσο, και τέλος ο γενικός πληθυσμός.
Τώρα, τι πρέπει να κάνει πολίτης. Ο συμπολίτης μας λοιπόν θα μπορεί να κλείσει ραντεβού. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού. Θα επικρατήσει τάξη και οργάνωση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν σωστά.
Πώς μπορεί να κλείσει ένας συμπολίτης μας ραντεβού; Είτε με sms, δηλαδή με μήνυμα, είτε online διαδικτυακά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, είτε για αυτούς που είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία ή δεν είναι συμβατοί με τις νέες τεχνολογίες, θα υπάρχουν τηλεφωνικά κέντρα στα οποία θα μπορεί να τηλεφωνήσει και να κλείσει το ραντεβού του στην πόλη του, κοντά στην περιοχή που μένει, σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο, να του δοθεί συγκεκριμένη ώρα στην οποία πρέπει να πάει προκειμένου να εμβολιαστεί».


NEWSLETTER