Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 08:54

Μεσσηνία: Ολοκληρώνεται σήμερα η α' φάση εμβολιασμού υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ολοκληρώνεται σήμερα η α' φάση εμβολιασμού υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (βίντεο)

Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, φέρνοντας και την αισιοδοξία ότι ξεκινά το τέλος αυτής της πανδημίας.

Οι εμβολιασμοί έγιναν ακολουθώντας όλη την τυπική διαδικασία που απαιτείται.

Το πρώτο εμβόλιο έγινε στη νοσηλεύτρια Σταματία Αλεξοπούλου, διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου. Ακολούθησε ο γιατρός Δημήτρης Σαρματζής, επιμελητής Α’ της Παθολογικής Κλινικής, και ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Λαμπρόπουλος. Στη συνέχεια εμβολιάστηκαν και άλλοι εργαζόμενοι από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Για χθες συνολικά είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 50 εμβόλια και σήμερα θα ακολουθούσαν άλλα 50, ενώ σε 21 ημέρες θα γίνει η επαναληπτική δόση. Κάθε εμβολιαζόμενος καταγραφόταν άμεσα στο σύστημα και αμέσως μετά τού ερχόταν ένα μήνυμα στο κινητό για το επόμενο ραντεβού εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Λαμπρόπουλος τόνισε:

«Το εμβόλιο είναι ελευθερία. Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι σε εξέλιξη, ξεκίνησε και στην Τριφυλία και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο ζήτημα ζωής, αλλά είναι ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι στάση ζωής. Σήμερα οι νοσοκομειακοί μας εμβολιάζονται, χαίρομαι που προχωρούν σε αυτή την υπεύθυνη στάση ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε το παράδειγμα για τον εμβολιασμό και σιγά-σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές, έχει πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Είναι δωρεάν για τους πολίτες, και θα μας βοηθήσει (μαζί με τα μέσα ατομικής προστασίας) να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».


NEWSLETTER