Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 10:18

Κατσαφάδος: “Θα καταφέρουμε να εμβολιάζουμε 100-110 άτομα την ημέρα στο Κ.Υ. Καλαμάτας” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στη μάχη του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μπαίνει από σήμερα και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, συμμετέχοντας ενεργά στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων από 85 ετών και πάνω.
“Το εμβολιαστικό κέντρο είναι έτοιμο. Αύριο (σήμερα) ξεκινούν οι εμβολιασμοί στις 8 το πρωί, έχουν έρθει και τα εμβόλια” δήλωσε χθες ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας - γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος και πρόσθεσε: “Το μόνο που απομένει είναι τα άτομα, οι συμπολίτες μας που θα έρθουν από αύριο (σήμερα) το πρωί και καθημερινά, και το Σάββατο, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται”.
Παρατήρησε πως “το υπουργείο Υγείας και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ήταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα και έχουν φροντίσει να μας εφοδιάσουν με τα πάντα, από ψυγεία, καταγραφικά θερμοκρασίας, και τα εμβόλια που έχουν έρθει. Οι δόσεις αρκούν για να εμβολιάσουμε τις πρώτες 4 ημέρες τους συμπολίτες μας που θα έρθουν”.
Ο διευθυντής ενημέρωσε ότι “υπάρχει και πρόβλεψη από την Πολιτεία, έτσι ώστε αν κάποιος για κάποιον λόγο δεν κάνει το εμβόλιο -είτε γιατί δεν μπορέσει είτε επειδή ο γιατρός που θα τον εξετάσει, αποφασίσει ότι δεν πρέπει να το κάνει-, να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον συμπολίτη μας, έτσι ώστε να μην χαθεί καμία δόση”.
Επεσήμανε πως και στις 2 Φεβρουαρίου, στη γιορτή της πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Χριστού, που είναι αργία, “οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που εφημερεύουν θα είναι εδώ να εμβολιάζουν”.
Συμπλήρωσε ότι και μετά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν τους εμβολιασμούς και τις καθημερινές και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Κατσαφάδος είπε ότι “είναι γύρω στα 100 με 110 άτομα την ημέρα που θα καταφέρουμε να τα εμβολιάζουμε” και πληροφόρησε πως “το απόγευμα, που θα έχουμε τα τάμπλετ που μας έχουν προμηθεύσει, θα μπορούμε να δούμε και ποιοι έχουν κλείσει ραντεβού μέχρι αυτή τη στιγμή”.

ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ
Διευκρίνισε πως “εάν υπάρχουν κενές θέσεις, υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν εμβόλια σε ένστολους συγκεκριμένα. Υπάρχει λίστα αναμονής κατά κάποιον τρόπο, ώστε να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε και αυτούς, στα κενά που ενδεχομένως θα προκύψουν. Εννοούμε Αστυνομία, το Σύνταγμα Πεζικού, την Πυροσβεστική, την Αεροπορία”.
Εξήγησε, τέλος, “όχι μόνο για να μη χαθεί καμία δόση, αλλά να είμαστε και μεις να εμβολιάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μέχρι το καλοκαίρι”.
Γ.Σ.