Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 21:23

Αρνητικά 480 τεστ σήμερα στη Μεσσηνία (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Συνολικά 480 αρνητικά τεστ προέκυψαν σήμερα στους ελέγχους του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία.

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση πολιτών στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου ο δήμος πραγματοποίησε ελέγχους με τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19. Σε σύνολο 240 τεστ που έγιναν, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Η Δημοτική Αστυνομία μερίμνησε για την τήρηση των μέτρων κατά τη διαδικασία.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ στην κεντρική πλατεία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής και ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος. Τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα Υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γιώργος Πετράκος.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, σε όλο το διάστημα των ελέγχων, από τον Νοέμβριο έως και χθες, οι δράσεις του δήμου γίνονται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος μετέβη το πρωί στην κεντρική πλατεία όπου γίνονταν οι έλεγχοι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου: «Σήμερα καλέσαμε τους δημότες να προσέλθουν για έλεγχο ώστε να αποτυπωθεί μία αντικειμενική εικόνα της κατάστασης, με σκοπό τα μέτρα που λαμβάνονται να ανταποκρίνονται στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα. Η σημερινή διαδικασία αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε από την αρχή της εμφάνισης του κορονοϊού, με σκοπό την προστασία των πολιτών και την αποτροπή της μετάδοσής του σε περίπτωση ασυμπτωματικών κρουσμάτων».

Παράλληλα εκτός από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, αρνητικά ήταν και τα 195 τεστ που έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, τα 35 στη Μουριατάδα Τριφυλίας και τα 10 στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων και σε επιβάτες που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη.