Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 09:15

Αύξηση κρουσμάτων στο προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αύξηση κρουσμάτων στο προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Αυξημένα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα, ενώ σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid.

Την αύξηση των κρουσμάτων σε 6 τις δύο τελευταίες εβδομάδες (ενώ δεν ήταν ποτέ πάνω από 2) παραδέχθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, η οποία μας αποκάλυψε ότι νόσησε και άτομο που είχε κάνει το εμβόλιο. Η διοικήτρια παρατήρησε πως τα κρούσματα μπορεί να αυξήθηκαν και από το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι στο προσωπικό -γίνονται περισσότερα τεστ- και υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι που ήταν ασυμπτωματικοί.

Οσον αφορά τη διαρροή ότι υπήρξαν κρούσματα στη Μαιευτική Κλινική, η κ. Αλειφέρη ανέφερε πως η κλινική λειτουργεί χωρίς πρόβλημα, ενώ δήλωσε πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ελεγχόμενη. Εξήγησε, ακόμα, ότι τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε κάθε χώρο του ιδρύματος, όπου διαπιστώνεται κρούσμα.

* Οσον αφορά τη χθεσινή εικόνα με τους νοσηλευόμενους με κορονοϊό, στην κλινική Covid νοσηλεύονται 25 άτομα και 2 είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.

Γ.Σ.