Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 09:15

Διπλασιάζονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Διπλάσια εμβόλια την ημέρα θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας από την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Οπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του - γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος, από την Πέμπτη του Πάσχα οι 2 εμβολιαστικές γραμμές του θα γίνουν 4 και το ωράριο επεκτείνεται κατά 2 ώρες, έως τις 10 το βράδυ, με αποτέλεσμα από τα 150 περίπου εμβόλια την ημέρα που κάνει σήμερα, να μπορεί να ξεπεράσει τα 300.

“Θα μπορούμε να πιάσουμε πιο γρήγορα το στόχο μας, να πετύχουμε την ανοσία του πληθυσμού καλύτερα”, παρατήρησε ο κ. Κατσαφάδος. Μας ενημέρωσε, ακόμα, ότι “οι εμβολιασμοί σταματούν λόγω του Πάσχα και θα ξαναρχίσουν την Τρίτη 4 Μαΐου. Το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας εμβολιάζει με Pfizer άτομα άνω των 50 ετών, ευπαθείς ομάδες, υγειονομικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς κι ένστολους. Μέχρι τώρα με 10.000 δόσεις εμβολίου δεν έχει παρουσιαστεί καμία επιπλοκή. Είτε εμβολιάζουμε 1 άτομο είτε 300, το κάνουμε με την ίδια προσοχή και ζήλο, για να εμβολιαστούν με σιγουριά και ασφάλεια οι συμπολίτες μας”.

Τέλος, ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προφύλαξης: μάσκες, αποστάσεις και καλό πλύσιμο στα χέρια.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)