Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 11:16

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Στηρίζει τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Στηρίζει τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τη στήριξη και τη συμπαράστασή της στην αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας.

Η κινητοποίηση έγινε με κύριο αίτημα να σταματήσει η αποδυνάμωση και υποβάθμιση του νοσοκομείου και να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις γιατρών.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, οι συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο το ήδη υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο και την κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι συλλογικά μα και ο καθένας προσωπικά να παρέχουν υπηρεσίες υγείας με ασφάλεια και ποιότητα. Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας συμπαραστέκεται και στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις του συλλόγου των εργαζομένων, με αίτημα την παροχή σύγχρονης δημόσιας και δωρεάν υγείας και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Θεωρούμε άμεσης προτεραιότητας και σημασίας τον αγώνα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας το οποίο εξυπηρετεί πέραν των 50.000 κατοίκων της Τριφυλίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε επίσης η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, η εκπρόσωπος εργαζομένων με το πρόγραμμα ανέργων του ΟΑΕΔ και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, για να σταματήσει να μπαίνει στην ίδια ζυγαριά το κόστος με τον άνθρωπο. Είμαστε αποφασισμένοι και καλούμε μαζί μας κάθε πολίτη, κάθε φορέα στην Τριφυλία, γιατί η υγεία δεν είναι κόστος, είναι πρόοδος, είναι πολιτισμός».