Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 08:34

Χωρίς ακτινολόγο παραμένει το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Χωρίς ακτινολόγο παραμένει  το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

 

Χωρίς ακτινολόγο παραμένει το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ενώ πρόσφατα ήρθε καρδιολόγος επικουρικός και πλέον κλείνονται ραντεβού.

Αυτό μας ενημέρωσε έγκυρη πηγή του Κ.Υ., επισημαίνοντας ότι η μονάδα χρειάζεται γιατρούς για να εξυπηρετεί καλύτερα τον κόσμο της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς όλοι οι γιατροί απασχολούνται στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό.

Οσον αφορά τους ακτινολόγους, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας έχει προχωρήσει η προκήρυξη για 2 μόνιμες θέσεις γιατρών, αλλά μέχρι να έρθουν η έλλειψη αναμένεται να καλυφθεί με προσωρινή μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο επικουρικός καρδιολόγος έχει έρθει στο Κ.Υ. εδώ και μία εβδομάδα και επειδή ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο ερχομός του, μπορεί κανείς να κλείσει εύκολα ραντεβού. Πάντως εκτιμάται ότι η μονάδα χρειάζεται έναν ακόμα καρδιολόγο, καθώς πρόκειται για βασική και κρίσιμη ειδικότητα.

Με καθυστέρηση 2 μηνών κλείνονται ραντεβού για τους οδοντιάτρους (είναι 3) και για τον οφθαλμίατρο, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο.

Λόγω των εμβολιασμών στο Κ.Υ. Καλαμάτας, όπου υπάρχουν 4 εμβολιαστικές γραμμές, ζήτημα υπάρχει και με τις πιο βασικές ειδικότητες, τους γενικούς γιατρούς και τους παθολόγους.

Αντίθετα, η μονάδα διαθέτει 3 μικροβιολόγους.

“Στην καλή εποχή του ΙΚΑ είχαμε 72 γιατρούς, τώρα μόνο 24. Η ιδανική εικόνα για τη μονάδα και την εξυπηρέτηση του κόσμου είναι κάπου στη μέση”, τόνισε η πηγή μας.

Γ.Σ.