Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 20:48

Εμβολιασμοί και με Pfizer στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Εμβολιασμοί και με Pfizer στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

 

Δύο γραμμές εμβολιασμού λειτουργούν πλέον στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, καθώς πέρα από το εμβόλιο της AstraZeneca που γινόταν αρχικά, πλέον γίνεται και αυτό της Pfizer.

Σχετική ενημέρωση γίνεται από τον Αλέξανδρο Τζωρτζίνη παιδίατρο, συντονιστή διευθυντή Κ.Υ. Γαργαλιάνων και τον Ιωάννη Καναβό RN BsC-MsC Health Care Management, τονίζοντας πως καμία δόση εμβολίου δεν πρέπει να πάει χαμένη, για αυτό ζητούν τη συνεργασία και την κατανόηση του κόσμου, ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

Χαρακτηριστικά τονίζουν: «Όπως ίσως γνωρίζετε, από την προηγούμενη άνοιξη λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων εμβολιαστικό κέντρο με μια εμβολιαστική αλυσίδα, κάνοντας χρήση του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca. Το εμβόλιο της AstraZeneca διατίθεται σε γυάλινο φιαλίδιο των 10 δόσεων και είναι αρκετά ευέλικτο ως προς τη συντήρησή του, καθ’ ότι παρέχει χρονικό περιθώριο 36 ωρών από τη στιγμή που θα γίνει χορήγηση της 1ης έως και της τελευταίας του δόσης. Την τελευταία εβδομάδα ωστόσο, στο εμβολιαστικό μας κέντρο τέθηκε σε λειτουργία και δεύτερη εμβολιαστική αλυσίδα με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer. Το εμβόλιο της Pfizer διατίθεται σε γυάλινο φιαλίδιο των 6 δόσεων και υπόκειται σε αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ανασύσταση έως και τη χορήγηση της τελευταίας δόσης περιορίζεται στις 6 ώρες! Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή μας, επειδή το κόστος του εμβολίου της συγκεκριμένης εταιρείας είναι σημαντικά υψηλότερο και επειδή η κάθε δόση είναι πολύτιμη, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη! Για το λόγο αυτό και επειδή ως εμβολιαστικό κέντρο δεν έχουμε αρμοδιότητα στον προγραμματισμό του αριθμού των εμβολιασμών, αναγκαζόμαστε κατόπιν σχετικών εντολών να παρεμβαίνουμε τηλεφωνικά στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας, μεταθέτοντας τις ώρες ή τις ημέρες των προγραμματισμένων ραντεβού, ζητώντας τους κατά περίπτωση να προσέρχονται άλλοτε νωρίτερα και άλλοτε αργότερα από την ώρα που έχει προκαθοριστεί από τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ζητούμε την κατανόησή σας και προσδοκούμε στη συνεργασία όλων ώστε να επιτύχουμε τον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος παρά η επίτευξη του πολυπόθητου “τείχους ανοσίας”».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER