Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 09:23

Ανησυχία για νέα αύξηση κρουσμάτων - Αυξάνουν τα κρεβάτια για Covid στο Νοσοκομείο

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία για νέα αύξηση κρουσμάτων - Αυξάνουν τα κρεβάτια για Covid στο Νοσοκομείο

 

Επεκτείνεται σήμερα, με 8 κρεβάτια από την Α’ Παθολογική, η κλινική Covid στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς τις τελευταίες μέρες με την έξαρση του κορονοϊού στη Μεσσηνία είχε εξαντλήσει τη δυναμικότητά της.

Στο μεταξύ την Κυριακή, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο μία 81χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη που έδινε στην κλινική Covid. Eίναι ο τρίτος ηλικιωμένος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στην κλινική τις τελευταίες ημέρες.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη επεσήμανε ότι, με τη συνέχιση και την επιδείνωση της κατάστασης που αναμένεται το επόμενο διάστημα, έχει προγραμματιστεί σταδιακά η επέκταση της κλινικής Covid με μείωση των κρεβατιών στη Χειρουργική κλινική. Προοπτική που θα οδηγήσει στη μείωση των τακτικών, των προγραμματισμένων χειρουργείων.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της επιδείνωσης και της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταφτάνουν καθημερινά κι άλλα άτομα που επιβεβαιωμένα έχουν κορονοϊό, στα οποία, όμως, λόγω πιο ήπιων συμπτωμάτων, δίνονται οδηγίες από τους γιατρούς για συνέχιση της νοσηλείας στο σπίτι τους. Εκτιμάται πως αυτά τα άτομα είναι το 30% των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διοίκηση, χθες Δευτέρα 16 Αυγούστου στην κλινική Covid-19 νοσηλεύονταν 32 ασθενείς. Εγιναν 5 εισαγωγές και δόθηκαν 8 εξιτήρια.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο νοσηλεύονταν 36 ασθενείς, ενώ έγιναν 5 εισαγωγές και δόθηκαν 6 εξιτήρια.

Ενα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο της διασποράς του κορονοϊού στο νομό μας είναι ότι χθες μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, είχαν βρεθεί 40 άτομα θετικά στον κορονοϊό, στα τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) που γίνονταν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μπροστά από το αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER