Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 09:22

Αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο Καλαμάτας - Προστέθηκαν 8 κρεβάτια στην κλινική Covid

Αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο Καλαμάτας - Προστέθηκαν 8 κρεβάτια στην κλινική Covid

 

Επεκτάθηκε χθες με 8 νέα κρεβάτια από την Α’ Παθολογική, όπως είχε προγραμματιστεί, η κλινική Covid στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού έφτασε ήδη να νοσηλεύει 36 ασθενείς.

Η επέκταση της κλινικής με επιπλέον κρεβάτια αναμένεται να συνεχιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού οι εισαγωγές κάθε μέρα αυξάνονται: Χθες έγιναν 9 ακόμη, περισσότερες από κάθε άλλη φορά το τελευταίο διάστημα – ενώ δόθηκαν και 5 εξιτήρια.

Από την Τετάρτη 11 του μήνα μέχρι και χθες Τρίτη 17, έγιναν 42 εισαγωγές και 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κλινική Covid. Η κατάσταση σώζεται για την ώρα διότι καθημερινά δίνονται και εξιτήρια.

Οπως μας εξήγησε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, η επέκταση της κλινικής γίνεται σε βάρος της Χειρουργικής, καθώς εκεί θα μεταφερθούν οι ασθενείς της Α’ Παθολογικής. Και αυτό γιατί το νοσοκομείο έχει μεγάλη πίεση αυτή την περίοδο και στα παθολογικά περιστατικά. Και στις δύο Παθολογικές Κλινικές, που εφημερεύουν κάθε μέρα, φιλοξενούνται 61 ασθενείς, κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Οι διακομιδές ασθενών με κορονοϊό στα γειτονικά νοσοκομεία (Σπάρτης και Τρίπολης) σταμάτησαν, διότι έχουν αρχίσει κι αυτά να δέχονται μεγάλη πίεση.

Με βάση τα στοιχεία της διοίκησης, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι ανεμβολίαστοι. Χαρακτηριστικό στοιχείο της μείωσης του ρυθμού των εμβολιασμών είναι ότι πλέον στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας γίνονται καθημερινά μόλις 280 δόσεις, ενώ είχαν φτάσει τις 580 και τα 600.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταφθάνουν καθημερινά και άλλα άτομα που επιβεβαιωμένα έχουν κορονοϊό, στα οποία όμως, λόγω πιο ήπιων συμπτωμάτων, δίνονται οδηγίες από τους γιατρούς για συνέχιση της νοσηλείας στο σπίτι τους. Εκτιμάται πως αυτά τα άτομα είναι το 30% των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό.

Γ.Σ.