Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 09:00

Κάθε μέρα και χειρότερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Στους 66 οι νοσηλευόμενοι - Ποια τμήματα έκλεισαν

Κάθε μέρα και χειρότερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Στους 66 οι νοσηλευόμενοι - Ποια τμήματα έκλεισαν

 

Ακόμα δυσκολότερη έγινε χθες η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με τους νοσηλευόμενους ασθενείς να φθάνουν τους 66 από τους 64. Κι αυτό διότι δόθηκαν μεν 13 εξιτήρια, αλλά εισήχθησαν ακόμα 17 νοσούντες.

Μετά από καιρό κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση ασθενούς, ο οποίος όμως διακομίστηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Παράλληλα έφυγε από τη ζωή ένας νοσηλευόμενος ηλικίας 90 ετών.

Την ίδια ώρα ανεστάλη από χθες και μέχρι το τέλος Αυγούστου η λειτουργία του τακτικού Ορθοπεδικού και του τακτικού Χειρουργικού Εξωτερικού Ιατρείου λόγω των εκτάκτων αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εξάλλου το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημέρωσε ότι από τις 16 έως και τις 21 Αυγούστου στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εκεί έγιναν συνολικά 1.455 εμβολιασμοί.

94 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και χθες τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 94 για τη Μεσσηνία.

Σε πανελλαδικό επίπεδο σημειώθηκαν 34 νέοι θάνατοι και 2.628 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 319.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΡΑΠΙΝΤ

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνει το τελευταίο διάστημα η Μεσσηνία διατηρεί αυξημένη την προσέλευση των πολιτών για ράπιντ τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Χαρακτηριστικά χθες σε Καλαμάτα, Καρδαμύλη, Καλογερόρραχη και Ανδρούσα έγιναν συνολικά 1.329 έλεγχοι.

Σήμερα Τρίτη ράπιντ τεστ έχουν προγραμματιστεί σε Διοικητήριο (9 π.μ. - 5 μ.μ.), Κέντρο Υγείας Πύλου (9 π.μ. - 2 μ.μ.), Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (9 π.μ. - 2 μ.μ.) και Κοινοτικό Ιατρείο Άριος (9 π.μ.-12 μ.).

(Φωτογραφία αρχείου)