Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 09:18

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εμβόλιο υγειονομικών λίγο πριν την αναστολή (βίντεο)

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εμβόλιο υγειονομικών λίγο πριν την αναστολή (βίντεο)

 

Σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, που αρχίζει η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας για το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό, θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως μας επεσήμανε χθες η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την ενημέρωσή της, χθες, τελευταία ημέρα για την αποφυγή της αναστολής, κάποιοι υγειονομικοί του νοσοκομείου έσπευσαν να εμβολιαστούν.

“Τους αναγνωρίζουμε, έχουν δώσει πάρα πολλά, ήταν οι ήρωές μας και θέλουμε να συνεχίσουν να είναι οι ήρωες” παρατήρησε η κ. Αλειφέρη. Δήλωσε ότι “κανείς μας δεν θέλει τον διχασμό. Θέλουμε να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο εμβολιασμός προστατεύει από τη βαριά νόσηση. Οι διασωληνωμένοι δεν είναι εμβολιασμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφρύτερα, με βάση τα περιστατικά που έχουμε”. Τόνισε πως “η νόσος είναι βαριά. Εχω δει 27χρονη που ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση, μετά από 10 ημέρες θετικότητας”.

Η διοικήτρια χαρακτήρισε κρίσιμη τη χθεσινή πορεία για τα κρούσματα, για την πορεία τους, και επέμεινε ότι “δεν υπάρχουν γιατροί. Είχαμε δύο προκηρύξεις για μόνιμους παθολόγους και ήταν άγονες. Κι ήταν άγονες για 16 υγειονομικές δομές της 6ης ΥΠΕ. Το νοσοκομείο έχει χρήματα για επικουρικούς και για γιατρούς με μπλοκάκι”. Αναγνώρισε ότι το νοσοκομείο χρειάζεται ενίσχυση και κάλεσε τους γιατρούς, ιδιώτες και των Κέντρων Υγείας, να βοηθήσουν, αναφέροντας πως “αν το μοιράσουμε, θα το αντιμετωπίσουμε καλύτερα”.

Για τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη, η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι “υπάρχει θέμα χώρου στο νοσοκομείο, έχουμε ζητήσει τη μεταφορά του εμβολιαστικού κέντρου”, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα λόγω φόβου, θα το κάνουν μακριά από το νοσοκομείο.

Γ.Σ.