Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 19:23

Οι ειδικευμένοι γιατροί για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Οι ειδικευμένοι γιατροί για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

“Επανειλημμένα έχουμε θίξει τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποστελέχωση των ιατρών. Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση και δεν έχουμε βιώσει καμία δραστική επίλυση μέχρι τώρα από τη διοίκηση ούτε από την ΥΠΕ”.

Αυτό τονίζει για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η γενική συνέλευση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας στις 18 Οκτωβρίου και διευκρινίζει, απαντώντας στη διοίκηση του νοσοκομείου: “Η ιατρική ιδιότητα μάς καθιστά τους πλέον αρμόδιους να θέτουμε όρια ασφάλειας της ιατρικής πράξης και όταν οι τραγικές ελλείψεις μάς ωθούν εκτός αυτών των ορίων, οφείλουμε να το καταγγείλουμε”.

Ακόμα, για την κλινική Covid, το σωματείο στην ίδια συνέλευση σημειώνει ότι “η κλινική από την αρχή της πανδημίας επιτέλεσε, επιτελεί και θα επιτελέσει τεράστιο έργο”. Εξαίροντας το έργο των γιατρών, “με βασικό στυλοβάτη και πρωτοστάτη τον εκλιπόντα Νίκο Γραμματικόπουλο” και αφού επισημαίνει ότι “ζητούσαμε να ενισχυθεί η κλινική Covid με τις αρμόζουσες ειδικότητες ιατρών”, ρωτάει “ποιο είναι το πλάνο τους για την κλινική αυτή, ενόψει καινούργιου κύματος μετά και την τραγική απώλεια του διευθυντή”.

 

Αναλυτικά, στην απόφαση της γενικής συνέλευσης της 18ης του μήνα, το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας σημειώνει, απαντώντας και στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας:

“Κατηγορηθήκαμε ότι είπαμε ψέματα και μάλιστα ακόμα πιο βαριά κατηγορηθήκαμε ότι συκοφαντούμε τον εκλιπόντα συνάδελφό μας. Η κλινική Covid από την αρχή της πανδημίας επιτέλεσε, επιτελεί και θα επιτελέσει τεράστιο έργο. Ολο αυτό στις πλάτες στην αρχή δύο πνευμονολόγων και αργότερα και ενός παθολόγου ειδικευμένων ιατρών, με βασικό στυλοβάτη και πρωτοστάτη τον κ. Γραμματικόπουλο. Σε όλο αυτό το διάστημα ζητούσαμε επιπλέον ειδικευμένους πνευμονολόγους και βοήθεια, καθώς οι εισαγωγές συνεχώς αυξάνονταν και κάποια στιγμή φθάσαμε τους 90 ασθενείς.

Το βάρος στις πλάτες των συναδέλφων μας ήταν τεράστιο και ζητούσαμε μέχρι να ενισχυθεί η κλινική Covid με τις αρμόζουσες ειδικότητες ιατρών, να κατευθύνονται οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας προς τις δύο κλινικές Covid του Νοσοκομείου Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται πολύ μικρότερος αριθμός ασθενών με αισθητά μεγαλύτερη αναλογία ειδικευμένων ιατρών πνευμονολόγων. Και πάλι δεν εισακουστήκαμε. Ρωτάμε σήμερα ποιο είναι το πλάνο τους για την κλινική αυτή, ενόψει καινούργιου κύματος μετά και την τραγική απώλεια του διευθυντή.

Επανειλημμένα έχουμε θίξει τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποστελέχωση των ιατρών. Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση και δεν έχουμε βιώσει καμία δραστική επίλυση μέχρι τώρα από τη διοίκηση ούτε από την ΥΠΕ. Αντιθέτως προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, είτε μεταφέροντας ιατρούς σαν να είναι νομάδες από τη μια θέση στην άλλη είτε χρησιμοποιώντας στο έπακρο τους ειδικευόμενους, πολλούς από τους οποίους στερώντας τους ώρες και μέρες από τη βασική ειδίκευσή τους ή φορτώνοντάς μας με επιπλέον εφημερίες.

Λυπούμαστε ειλικρινά που η ΟΕΝΓΕ δεν τα βρήκε «όλα καλά», όπως τα βρήκε η κ. Γκάγκα, αλλά δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό. Η ιατρική ιδιότητα μάς καθιστά τους πλέον αρμόδιους να θέτουμε όρια ασφάλειας της ιατρικής πράξης και όταν οι τραγικές ελλείψεις μάς ωθούν εκτός αυτών των ορίων, οφείλουμε να το καταγγείλουμε. Σε αντίθετη περίπτωση φέρουμε και εμείς την ίδια ευθύνη με τη διοίκηση που συστηματικά εθελοτυφλεί και τα βλέπει «όλα καλά»”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER