Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 09:18

Αύξηση ασθενών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αύξηση ασθενών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Ανεβαίνουν οι νοσηλείες ατόμων με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στοιχείο που επιβεβαιώνει την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη Μεσσηνία το επόμενο διάστημα.

Χθες στην κλινική Covid νοσηλεύονταν 33 ασθενείς, 3 περισσότεροι σε σχέση με το Σάββατο και 11 περισσότεροι σε σχέση με την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. Το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και χθες Κυριακή έγιναν 15 εισαγωγές και δόθηκαν μόλις 4 εξιτήρια. Το παρήγορο είναι πως στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται εδώ και μέρες διασωληνωμένοι μόλις 2 ασθενείς.

Στοιχείο που επιτείνει την ανησυχία είναι ότι την Παρασκευή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου αξιολογήθηκαν 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ μια μέρα πριν, την Πέμπτη, είχαν αξιολογηθεί 10 κρούσματα κορονοϊού και την Τετάρτη 12.

Τη δυσοίωνη προοπτική ενισχύει το γεγονός ότι έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στην είσοδο του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας, που δείχνει την εικόνα και την τάση για την πανδημία του κορονοϊού στην περιοχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, σε δείγμα που ελήφθη στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων, ανιχνεύθηκε υψηλό ιικό φορτίο SARS-CoV-2, καθώς το αποτέλεσμα ήταν 19.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε δείγμα που ελήφθη από την είσοδο του βιολογικού στις 22 Σεπτεμβρίου από τη ΔΕΥΑΚ, ήταν λιγότερα από 2.500 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Τότε η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού είχε βελτιωθεί, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, που οδήγησε την ένταξη της Μεσσηνίας στις “κόκκινες” περιοχές.

Ακόμα, να επισημάνουμε την πρόσφατη εκτίμηση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη για ανάλογη κατάσταση με αυτή του Αυγούστου, με την τραγική κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη Μεσσηνία. Την περασμένη Τρίτη η διοικήτρια μίλησε για ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα άνω των 50 ετών, να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως το 80% των ασθενών που νοσηλεύτηκαν τους τελευταίους μήνες με κορονοϊό στο νοσοκομείο ήταν ανεμβολίαστοι.

Γ.Σ.


NEWSLETTER