Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 09:24

Ανησυχία για εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στη Μεσσηνία τις επόμενες ημέρες (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία για εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στη Μεσσηνία τις επόμενες ημέρες (βίντεο)

“Είναι ανησυχητικά τα πράγματα” επιβεβαιώνει για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μας ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Εκτιμά πως “θα ανέβουμε, θα ξεπεράσουμε και τα 100 κρούσματα την ημέρα τις επόμενες ημέρες” – και προτρέπει: “Θα πρέπει να προσέξουμε όλοι. Να φοράμε τις μάσκες και να τηρούμε τις αποστάσεις. Και έχουμε και τον εμβολιασμό: να ξεκινήσει ο κόσμος να εμβολιάζεται”.

Ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος μας ενημερώνει ότι “δεν υπάρχει ηλικία στα κρούσματα. Είναι από 7 έως και 85 ετών. Σε σχολεία έχουμε πολλά κρούσματα, στο πανεπιστήμιο και σε πολίτες, γονείς που τα παιδιά τους έχουν νοσήσει”. Προσθέτει δε ότι “και εμβολιασμένοι νοσούν. Το εμβόλιο δεν αποτρέπει από το να κολλήσουμε, αποτρέπει από το να νοσηλευτούμε με βαριά συμπτώματα. Οι περισσότεροι, όμως, είναι ανεμβολίαστοι”.

Θεωρεί ότι “είναι δεδομένη, θα την έχουμε και φέτος την περσινή έξαρση του ιού, το επόμενο δίμηνο” και εκτιμά πως “θα επιβαρύνει την κατάσταση η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα δούμε τα αποτελέσματα της παρέλασης”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER