Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 08:00

Ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Βασικές ειδικότητες γιατρών λείπουν από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.

Σε μια εποχή, μάλιστα, που η αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ, ενώ υπάρχει και οικονομική αδυναμία των πολιτών να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα.

Το Κ.Υ. Καλαμάτας δεν έχει ακτινολόγο και δερματολόγο, οι μικροβιολόγοι είναι από μετακινήσεις και ο καρδιολόγος είναι επικουρικός.

Την προβληματική αυτή κατάσταση μας επιβεβαίωσε ο διευθυντής της μονάδας, γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος.

“Εχουμε έναν καρδιολόγο επικουρικό. Εχει προκηρυχθεί η θέση για μόνιμο εδώ και χρόνια, αλλά δεν καλύπτεται” ανέφερε ο διευθυντής και παρατήρησε: “Εχουν προκηρυχθεί θέσεις και για 2 μόνιμους ακτινολόγους και 2 μικροβιολόγους. Το Κ.Υ. δεν έχει ακτινολόγο και εξυπηρετείται από τους ακτινολόγους του νοσοκομείου. Εχει δύο μικροβιολόγους με 3μηνες μετακινήσεις που ανανεώνονται. Γίνονται κανονικά ακτινογραφίες και μικροβιολογικές εξετάσεις”.

Για το Κ.Υ., που έχει συνολικά 24 γιατρούς, ο κ. Κατσαφάδος επεσήμανε ακόμα πως “και ένας δερματολόγος θα χρειαζόταν. Ο ένας παιδίατρος που είχαμε, μετακινήθηκε στο νοσοκομείο. Οι δύο ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) έχουν από έναν παιδίατρο και βοηθούν”.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι “η 6η ΥΠΕ βοηθάει πάρα πολύ, είναι στο πλευρό μας και προσωπικά ο διοικητής, ο κ. Καρβέλης”.

Γ.Σ.