Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 08:24

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ενίσχυση με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας

Γράφτηκε από τον
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ενίσχυση με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας

 

Βοήθεια από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας αναζητά επειγόντως το Νοσοκομείο Καλαμάτας, για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, για περιστατικά κορονοϊού και παθολογικά.

Και αυτό γιατί υπάρχει η εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού και τα παθολογικά περιστατικά θα είναι εκρηκτική.

Στην αγωνιώδη αυτή προσπάθεια η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, σύμφωνα με πληροφορίες μας τις οποίες επιβεβαίωσε η ίδια, είχε συνάντηση προχθές Πέμπτη με γιατρούς Κέντρων Υγείας του νομού. Η κ. Αλειφέρη επεσήμανε ότι για τις μισές μέρες του μήνα χρειάζεται ένας επιπλέον παθολόγος ή γενικός γιατρός για τα Επείγοντα, και δήλωσε πως κανένα Κ.Υ. ή γιατρός δεν θα φορτωθεί με επιπλέον βάρος. Ανέφερε ότι η στήριξη στο νοσοκομείο θα γίνει χωρίς να αποδυναμώνεται η λειτουργία κάποιου Κ.Υ. και γι’ αυτό ζήτησε λίγη βοήθεια από τον καθένα.

Οσον αφορά τη λειτουργία της κλινικής Covid, μετά την απώλεια του διευθυντή της, γιατρού πνευμονολόγου Νίκου Γραμματικόπουλου, η διοικήτρια μας είπε ότι εξακολουθεί να παραμένει με μόλις 2 ειδικευμένους. Στάθηκε στους 7 ειδικευόμενους που έχει και ανέφερε πως θα προστεθούν γιατροί. Για τη ΜΕΘ και τη ΜΕΘ Covid είπε ότι ενισχύθηκαν με εντατικολόγο που ήρθε από τη Μυτιλήνη και πως συνολικά υπάρχουν 3 εντατικολόγοι πνευμονολόγοι και 2 εντατικολόγοι αναισθησιολόγοι.

Γ.Σ.


NEWSLETTER