Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 20:52

Άνοδος εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Άνοδος εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (βίντεο)

Για όλες τις ηλικίες από 12 ετών και πάνω είναι ανοιχτός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό αυτή την περίοδο, μας επεσήμανε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας - γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος.

Ενημέρωσε ότι “το προηγούμενο διάστημα είχαμε πολύ μεγάλη κάμψη, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει άνοδος”. Από τα 120 και τα 130 εμβόλια την ημέρα στο Κ.Υ. έχουν πάει στα 160 και 170.
“Είναι κυρίως πρώτες δόσεις σε όλες τις ηλικίες και κυρίως σε άτομα άνω των 60 ετών” διευκρίνισε και προέτρεψε “να εμβολιαζόμαστε, είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε”.
Ο κ. Κατσαφάδος πληροφόρησε πως “η τρίτη δόση πρέπει να γίνεται μετά από 5 - 6 μήνες από τη δεύτερη, ειδικά σε άτομα άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα” κι εξήγησε ότι “πέφτουν τα αντισώματα. Καθυστέρησα για κάποιους λόγους την τρίτη δόση και νόσησα”.
Για κάποιον που έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, ενημέρωσε ότι “καλό θα είναι να έχουν περάσει 20 - 25 ημέρες για να γίνει το εμβόλιο του κορονοϊού, για να μπορέσει ο οργανισμός να αντεπεξέλθει πιο σωστά”.
Ο γιατρός εξέφρασε την ανησυχία του γιατί “υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσούν” και παρατήρησε: “Ενας αριθμός απ’ αυτούς θα νοσηλευτεί, θα διασωληνωθεί και ίσως να χάσει και τη ζωή του. Οσο πιο πολύ αυξάνεται ο αριθμός των νοσούντων, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό αυτών που θα νοσηλευτούν”. Σημείωσε πως θέλει προσοχή για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, “μάσκα, αποστάσεις και καλό πλύσιμο στα χέρια” και παρότρυνε “όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο το συντομότερο να καλυφθεί με τον εμβολιασμό”.
Σε ερώτηση για το ζήτημα των παιδιάτρων που μετακινήθηκαν στο νοσοκομείο, είπε ότι “υπήρχαν ένας στο Κέντρο Υγείας και δύο στην ΤΟΜΥ. Ο ένας πήγε προσωρινά στο νοσοκομείο, ο δεύτερος κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο κι εργάζεται στην ΤΟΜΥ και η τρίτη παραμένει στην ΤΟΜΥ. Το πρόβλημα στο Νοσοκομείο με τους παιδιάτρους υπάρχει λόγω των αναστολών εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς”.

 


NEWSLETTER