Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 08:00

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια στην Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκε και επισήμως το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια της IASIS AMKE, που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας για θέματα Υγείας Σαράντος Μαρινάκης και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Εκ μέρους του Κέντρου, τόσο ο πρόεδρος της IASIS AMKE Γρηγόρης Γρηγορίου όσο και ο επιστημονικά υπεύθυνος Κώστας Σιάρκος αναφέρθηκαν στη λειτουργία της δομής και στις ανάγκες που έρχεται να καλύψει, για τους πολίτες όχι μόνο της Καλαμάτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς, όπως είπαν, πρόκειται για το μοναδικό αυτή τη στιγμή τέτοιο κέντρο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χαιρετισμό απηύθυνε ηλεκτρονικά η πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, Παρασκευή Σακκά.

 

Το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου και παρέχει δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες για την υποστήριξη των πασχόντων από άνοια, αλλά και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Στο δυναμικό του υπάρχουν νευρολόγος, ψυχίατρος, ψυχολόγοι, νοσηλευτής, εργοθεραπεύτρια, φυσικοθεραπεύτρια και κοινωνική λειτουργός, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών και φροντιστών, τη διασύνδεσή τους με κοινοτικές δομές, αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Για προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 27210 92272 και 27210 94590, καθώς και στο email: iasisamkekalamata@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER